Axl Rosella ei ollut vuonna 1988 mitään hyvää sanottavaa Iron Maidenista: ”Toivottavasti minusta ei tule koskaan samanlaista kuin heistä”

Axl Rose vuonna 1988.
Andre Csillag/Shutterstock/All Over Press

EDIT klo 11.26: Rosen haastattelun suomennosta tarkennettu.

Muistellaanpa hetki erästä huomionarvoista haastattelua vuodelta 1988 – jos ei muun takia niin ihan vain muistaaksemme, miten aikaisemmin rockmuusikot saattoivat haastaa toistensa kanssa riitaa nykyistä ärhäkämmin. Kysymyksessä on (luonnollisesti) Axl Rose, joka ei säästellyt sanojaan, kun häneltä kysyttiin mielipidettä Kissistä ja Iron Maidenista.

Haastattelu julkaistiin osana BBC:n metallimusiikkia käsittelevää dokumenttia. Vuonna 1989 esitetyssä dokkarissa kuultiin ajatuksia muun muassa Ozzy Osbournelta, Jimmy Pagelta, Lars Ulrichilta ja Bruce Dickinsonilta. Axl Rose pääsi kertomaan omia näkemyksiään edellisvuoden Monsters of Rock -festivaalin yhteydessä tallennetussa juttutuokiossa.

”Pidin Kissistä heidän alkuvuosinaan. Nykyään meillä on Kissin kanssa yhteistä lähinnä se, että heistä on kiva tehdä rahaa ja he pitävät tytöistä. Heillä kuitenkin itse musiikki on tavallaan sivuroolissa koko jutussa. Meillä musiikki tulee aina ensimmäisenä”, Rose laukoi Kissistä ennen kuin siirtyi Maidenin kimppuun.

”He ovat ihan mukavia tyyppejä. Mutta tämä on vähän kuin poliittisilla puolueilla, että bändisi on kuin puolue ja levysi edustaa tavallaan poliittista kantaasi”, Rose pohtii.

”Heidän juttunsa on ihan erilainen kuin meidän, eikä heissä ole minusta ollenkaan kysymys rock’n’rollista. Me taas olemme rock’n’roll-bändi, ja he tekevät omaa juttuaan. En ihan tiedä, mistä siinä on kysymys ja toivon, ettei minusta tule koskaan samanlaista. Toivottavasti se ei ole tarttuvaa.”

Gunnareilla ja Maidenilla ei taidakaan olla ollut noiden aikojen jälkeen paljoa asiaa toisilleen. Bruce Dickinson on ainakin laukonut omalla tahollaan happamia lausuntoja Rosen meiningeistä. Kuka tietää, ovatko osapuolet keskustelleet asiallisemmissa merkeissä nyt vanhemmiten, kun Axlkin pitää vankemmin jalat maassa. Katso mainittu haastattelu alapuolelta: