Artisti: Axl Rose

Axl Rose, Brian May ja muut tähdet kommentoivat Ukrainan sotaa – Dee Sniderin naseva viesti leviää kuin kulovalkea

Taistelut Ukrainassa sen kuin jatkuvat, ja maailmalla nousee alati enemmän ääniä vastustamaan Venäjän hyökkäystä. Sama pätee myös rockpiireihin: koko ajan tulee musiikkikentällä julki uusia kannanottoja käynnissä olevaan murhenäytelmään, ja tähän mennessä kommentteja ovat antaneet ainakin Axl Rose, Brian May, Elton John, David Coverdale, Dee Snider ja Paul Stanley.

Slash kertoo, kuinka liki neljännesvuosisadan kestänyt vihanpito Guns N’ Roses -pomo Axl Rosen kanssa tuli viimein päätökseensä

Ennen vuotta 2016 silinteripäinen kitarajumala Slash ja laulajasuuruus Axl Rose eivät olleet esiintyneet yhdessä samalla lavalla 23 vuoteen. Miekkosten välit olivat välillä jopa niin jäätävät, että sovintoa pidettiin silkkana mahdottomuutena. Mutta niin vain kaksikko löysi yhteisen sävelen varttuneempina ja kenties viisaampinakin, rekrysivät mukaan basisti Duff McKaganin ja elo on siitä lähtien ollut ainakin ulkopuolisin silmin suorastaan harmonista.

Slash näki Axl Rosella vahvistetun AC/DC:n keikalla Lontoossa – kertoo nyt, mitä yhdistelmästä tuumasi

Kun Brian Johnson joutui sivuun AC/DC:stä kuulo-ongelmien vuoksi vuonna 2016, koko rockmammutin ura näytti hetken olevan vaakalaudalla. Yleisö kuitenkin sai aihetta iloon, kun Axl Rose riensi hätiin ja toimi yhtyeen laulajana loppuvuoden keikkojen ajan. Rosen ja AC/DC:n yhteistyö otettiin voittopuolisesti ilolla vastaan, ja Angus Young kiitteli haastatteluissa vuolaasti amattimaisesti homman hoitanutta väliaikaissolistia.

Slash muistelee, kuinka kaikki muuttui Axl Rosen kanssa jammaillessa – ”Kaikki laulajat olivat siihen saakka olleet huonoja”

Guns N’ Roses -kitaristi Slash jutusteli hiljattaisessa Revolver-lehden haastattelussa musiikillisesta historiastaan sekä tapaamistaan rock-legendoista. Puhetta riitti myös a-luokan laulajien, kuten Axl Rosen ja Myles Kennedyn kanssa työskentelystä. Ensin mainittu aiheuttikin silinteripäiselle kitarajumalalle varsinaisen ahaa-elämyksen, mitä tulee musiikin ja laulun yhdistämiseen.