”Minun ei kuulu olla siellä” – Ex-Guns N’ Roses -rumpali suhtautuu bändin reunioniin nyt uudella tavalla

28.5.2024 09:45

Kun Guns N’ Rosesin alkuperäisrumpali Steven Adlerin päihdeongelmat kasvoivat liian suuriksi, tämä korvattiin The Cultista tutulla Matt Sorumilla vuonna 1990. Use Your Illusion -albumeilla (1991), ”The Spaghetti Incident?” -coveralbumilla (1993) sekä Veren vangit -leffan soundtrackia varten tehdyllä Sympathy for the Devil -singlellä (1994) soittanut Sorum sai puolestaan lähtöpassit 1997 eli vuosi sen jälkeen, kun kitaristi Slash jätti bändin. Samana vuonna myös basisti Duff McKagan lähti jättäen laulaja Axl Rosen pyörittämään bändiä ainoana alkuperäisjäsenenä.

Sen jälkeen kun McKagan ja Slash palasivat takaisin bändiin 2016, on yhtye nähty lavalla myös pahimmasta päihdehelvetistä ylös nousseen ja itsensä taas soittokuntoon saaneen Steven Adlerin kanssa. Mutta Sorumia, joka nimettiin bändin jäsenenä mukaan Rock & Roll Hall of Fameen 2012 ja joka oli bändissä lopulta kauemmin kuin Adler, ei kuitenkaan ole nähty lavalla vierailemassa. Tuoreessa sanfranciscolaisen 107.7 The Bone -radion haastattelussa Sorum myöntää asian aluksi kismittäneen, mutta olevansa nyt sen kanssa sinut.

”Minulla oli hetkeni bändin kanssa ja se on muovannut elämääni sekä avannut monia ovia. Olen siitä todella kiitollinen. Saan paljon kyselyjä, miksen ole mukana kiertueella ja olihan se aluksi outoa, koska en saanut edes yhtä puhelinsoittoa. Mutta nyt näen asian eri tavalla. Minun ei kuulu olla siellä. Minulla on lapsi ja kaunis vaimo. En tiedä, mitä tapahtuisi, jos nyt nousisin sille lavalle”, Sorum tuumaa.

”Minulla on yhä paljon tuttuja ja saavutettuja etuja noilta ajoilta – vielä näin 30 vuotta myöhemminkin. Yritän käyttää sitä hyvään. Saan ääneni kuuluviin, koska olen ’se tyyppi siitä bändistä’. Jos Rock & Roll Hall of Famessa olevan Guns N’ Rosesin rumpali järjestää hyväntekeväisyyttä lapsille, saan sille näkyvyyttä, koska soitin bändissä ja niillä levyillä. Joten kaiken kaikkiaan olen nyt hyvässä paikassa.”

Lisää luettavaa