Matt Sorum sanoo Guns N’ Rosesin huippuvuosien olleen pelottavaa aikaa – ”Näin jälkiviisaana olisin käsitellyt asioita toisin”

Sorum myöntää jättimäiseksi kasvaneen bändin maineen vieneen mennessään niin hyvässä kuin pahassa.
26.12.2023 08:32

Matt Sorum soitti Guns N’ Rosesissa vuodesta 1990 vuoteen 1997. Sorum liittyi bändiin aikana, kun yhtyeen suosio nousi räjähdysmäisesti ja bändi nousi rockmaailman huipulle pudoten kuitenkin muutamaa vuotta myöhemmin ryminällä alas klassikkokokoonpanon hajotessa ja Axl Rosen jäädessä yksin pyörittämään yhtyettä. Sorum vieraili hiljattain Black Oxygen Inspiration -podcastissa ja muisteli aikaansa rockjättiläisen riveissä.

”Siitä tuli hyvin pelottavaa. Näin jälkiviisaana olisin käsitellyt asioita toisin, mutta koko touhu paisui niin isoksi ettei sitä voinut enää kontrolloida. Menimme eteenpäin todella lujaa ja ympärillä pyöri paljon ihmisiä”, Sorum toteaa.

”Myönnän, että ratkesin ryyppäämään ihan liikaa. Siitähän bändi tunnettiin, joten tavallaan tunsin, että minulla oli velvollisuus [juoda], koska… Olen ennenkin sanonut, että tunsin olleeni kuin merirosvo laivalla. Bändissä vallitsi eräänlainen jengimentaliteetti ja halusin olla osa sitä. Kun liityin bändiin, minulla ei ollut ainoatakaan tatuointia. Mutta siinä kävi kuten lapsena koulussa isompien kavereiden kanssa hengaillessa. Yhtäkkiä ajattelin, että ’Okei, minun pitää hankkia tauointi ja alkaa ryyppäämään’. Mutta suurin syy siihen, miksi homma meni sekavaksi, oli siinä, että bändistä tuli niin iso.”

Sorum neuvookin nuoria ja aloittelevia bändejä pitämään egonsa kurissa, vaikka se kuulostaakin kliseeltä.

”Suosio voi olla pelottavaa ja muutta asioita. Me olimme kuin sellaisessa rock ’n’ roll -kuplassa, joka vyöryi maailman läpi. Minusta tuntui, että minun täytyy kokea kaikki se, mitä siihen seikkailuun liittyy, mutta aloinkin nauttia juhlimisesta enemmän kuin musiikista”, Sorum tuumaa.

”Olisinko tehnyt asioita toisin? Tuskin, mutta ehkä näin kokeneempana ja vanhempana olisin ehkä käsitellyt eri tavalla asioita, joita en ymmärtänyt, tiedäthän?”

Lisää luettavaa