Oletko ihmetellyt, miksi Matt Sorum toistaa sitä yhtä ja samaa rumpufilliä November Rainillä? Nyt asiaan saatiin selvyys

11.1.2023 19:39

Guns N’ Rosesin Use Your Illusion -levykaksikolla on paljon hyviä biisejä, jokunen vähemmän hyvä esitys, pitkä rivi vierailijoita – sekä yksi hyvin tunnistettava rumpufilli. Tiedätte kyllä, mitä tarkoitan: se Matt Sorumin ”pum-pam pum-pam-pam”-kuvio, joka toistuu Don’t Cryn alussa, Estrangedissä sekä erityisesti pitkin November Rainia.

Moni kuulija on ajan mittaan ihmetellyt, miksi ihmeessä taitavana rumpalina tunnettu Sorum päätyi viljelemään tuota samaa tömistelyä kyllästymiseen saakka. Nyt tämä tarina viimein kerrotaan: Spitfire Audio julkaisi pitkän Sorumin videohaastattelun, jossa rumpali kertoo aiheesta. Haastattelusta uutisoi myös Loudwire.

Käy ilmi, että fillin halusi mukaan nimenomaan Axl Rose, joka tahtoi levylle samankaltaista rummutusta kuin Elton Johnin säveltämässä 1970-luvun hittibiisissä.

”Kun puheenaiheina olivat November Rain, Don’t Cry ja Estranged – nämä isot, eeppiset biisit – minä ja Axl istuimme lattialla, tilasimme vähän kaviaaria ja nautimme pullollista vodkaa. Kuuntelimme samalla Elton Johnin Don’t Let the Sun Go Down on Metä”, Sorum kertoo haastattelussa.

Eräs kappaleen rumpufilli oli osunut Rosen korviin, ja laulaja sanoi haluavansa Gunnareiden lauluihin jotain samanlaista. Ajatuksena oli, että saman fillin piti kuulua kaikilla mainituilla mahtipontisilla eepoksilla – rumpukuviosta haluttiin eräänlainen suurempaa kokonaisuutta yhdistävä tekijä.

”Kysyin, haluatko minun siis käyttävän samaa filliä? Hän vastasi, että kyllä. Niinpä kehitin sen tunnetun fillin, josta muut rumpalit aina piruilevat minulle. Kutsun sitä ’Pat Boone–Debby Boone’ -filliksi”, Sorum sanoo.

Siinä se, Sorum teki vain työtä käskettyä. Älkää kiusatko miesparkaa enää!

Lisää luettavaa