”Se oli hullu, mutta kaunis sekasotku” – Guns N’ Rosesin ex-basisti muistelee aikaansa bändissä lämmöllä

Tommy Stinsonilla ei ole mitään muuta kuin hyvää sanottavaa yhteistyöstään Axl Rosen kanssa.
27.9.2023 16:10

Guns N’ Roses -yhtyeessä vuodesta 1998 aina vuoteen 2014 saakka bassoa soittanut Tommy Stinson (The Replacements) vieraili hiljattain Matt Stocksin juontamassa Life In The Stocks -podcastissa jututettavana. Stinson muisteli podcastissa pitkää pestiään Axl Rosen rinnalla lämmöllä, vaikka kaikki ei aina ollutkaan ruusuilla tanssimista. Tai kuten Stinson itse muotoilee: ”Se oli hullu, mutta kaunis sekasotku”.

”[Axl] omisti nimen ja näki asian niin, että ’Muut jätkät hylkäsivät minut, joten minä vittu jatkan yhä Guns N’ Rosesin pyörittämistä’. Se oli minusta punkeinta mitä olin koskaan kuullut, joten ajattelin, että okei, olen mukana”, Stinson kertoo, miksi päätti lähteä yhtyeeseen, josta Axlia lukuun ottamatta jäsenet erosivat yksi toisensa jälkeen.

”Minulla ei ole mitään pahaa sanottavaa noista vuosista. Totta kai me välillä olimme asioista eri mieltä eikä se ollut todellakaan maailman helpoin pesti, mutta se oli todella hieno kokemus ja sain siitä todella paljon irti.”

Stinson sanoo olleensa pettynyt ainoastaan siihen, että vuonna 2008 useiden vuosien työstämisen jälkeen viimein ilmestynyt Chinese Democracy julkaistiin sittenkin liian aikaisin.

”Ainoa asia, mikä harmittaa, on se, että Jimmy Iovine (Chinese Democracyn julkaisseen Interscopen osaperustaja ja levytuottaja) repi levyn Axlin kädestä viime hetkellä. Se tuskin olisi muuttanut sitä, miten yleisö levyyn suhtautui, mutta se vaikutti siihen, miten Axl levyyn suhtautui”, Stinson tuumaa.

”Axl oli jo aivan hilkulla luovuttaa levyn eteenpäin, mutta he vetivät maton hänen altaan juuri ennen kuin hän oli valmis sanomaan, että ’Okei, nyt se on valmis’. Se on valitettavaa. Mutta mielestäni saimme kuitenkin aikaan hienon levyn.”

”Vaati todella paljon työtä tuoda niin monia ihmisiä niin erilaisista taustoista tekemään jotain, minkä Axl käytännössä tuotti. Hän sai meidät tekemään biisejä yhdessä ja tekemään yhteistyötä. Täytyy antaa hänelle kunniaa siitä, että hän pystyi luotsaamaan meidät sen kaiken läpi.”

Lisää luettavaa