”Se tulee olemaan viimeinen naula musiikin arkkuun” – Noel Gallagher ottaa kantaa tekoälyn kehitykseen

27.5.2023 17:36

Noel Gallagher on ottanut kantaa tekoälyn käyttöön musiikissa. Mies esittää suorasukaisen mielipiteensä aiheesta Spinin tuoreessa haastattelussa.

Muun muassa brittiläinen Breezer-yhtye on liittänyt tekoälyn tuottamia Liam Gallagher -lauluraitoja Oasis-tyyliin soittamiensa taustojen päälle. Kyseinen projekti tai muutkaan vastaavat eivät ole kuitenkaan tehneet vanhempaan Gallagheriin vaikutusta.

”Se on vitun noloa”, mies kommentoi kuulemaansa.

”Mielestäni ihmisillä on vain aivan liikaa aikaa ja rahaa käytettävissään jos he voivat hutkia moista kasaan huvikseen”, Gallagher sanoo. ”Kuka helvetti haluaa kuulla Ringo Starrin laulavan She’s Electriciä ja Freddie Mercuryn laulavan Don’t Look Back in Angeria? Elämä on liian lyhyt moiseen paskaan.”

”Tekoäly tulee olemaan viimeinen naula musiikin arkkuun”, Gallagher povaa. ”Olen varma, että isot levylafkat työstävät parhaillaan teknologiaa omiakseen tekijänoikeudet ja sitten koneet tekevät musiikin. Miksi palkata laulunkirjoittaja kun voit omistaa koneen joka hoitaa homman puolestasi? Sitten Harry Styles voi tehtailla Harry Styles -musiikkia koko vitun loppuelämänsä ajan. Matrix on todellisuutta.”

Lisää luettavaa