Serj Tankian avaa syitä, joihin System of A Downin muutaman vuoden takainen levyprojekti kaatui

22.5.2024 13:08

Serj Tankian on ollut viime aikoina esillä Down With The System -muistelmiensa tiimoilta.

Hiljattain laulaja kertoi ehdottaneensa seitsemän vuotta sitten System Of A Downille, että yhtye jatkaisi ilman häntä. Mies oli jopa valmis henkilökohtaisesti opettamaan korvaajaansa.

Nyt tuoreessa Spinin artikkelissa Tankian kertoo erimielisyyksien laulaja-kitaristi Daron Malakianin kanssa vaikeuttaneen uuden musiikin tekemistä.

”Halusin epätoivoisesti tehdä yhteistyötä ja olla luova, mutta kaikki bändissä toimi kankeasti ja joustamattomasti”, Tankian kirjoittaa kirjassaan. ”Jos mainitsin, että minulla oli biisi jota voisimme työstää, Daron ei koskaan suoraan kieltäytynyt, mutta vastaus oli aina, että ’katsotaan sitä ensi viikolla’ tai ’mitä jos viimeistelemme nämä biisit ensin?’ Emme oikein koskaan meinanneet päästä käsiksi minun biiseihini.”

Tankian sanoo olleensa valmis työstämään uutta materiaalia vuonna 2018, ja ehdotkin oli kirjattu tarkasti ylös. Niihin kuului, että uudella levyllä puolet kappaleista olisi Malakianin ja puolet Tankianin sävellyksiä.

”Daron määrittelee itsensä Systemin pääasialliseksi biisintekijäksi. Se on hänelle tärkeää. Tuleeko se muuttumaan? En tiedä. Mutta en näe sitä enää negatiivisena asiana, sillä ymmärrän sitä nyt paremmin. Se ei tarkoita, että minun on pakko tehdä biisejä samoista lähtökohdista. Mitä tulee Systemin uuteen levyyn, niin sanontahan kuuluu: ’Kukaan ei tiedä!'”

Tankian ei ole kuitenkaan kiinnostunut polkemaan paikallaan.

”Bändien ei ole tarkoitus tehdä samaa juttua yhä uudelleen ja uudelleen. Mielestäni bändien ei pitäisi kestää ikuisuuksia, sillä se on haitallista taiteelle. Se luo tarpeettomuutta ja toistoa. On tietenkin olemassa poikkeuksia, enkä halua olla mulkku ja mollata kenenkään tekemisiä, mutta mielestäni artistien pitäisi tehdä vain tietty määrä levyjä. Tämän sanottuani, rakastan sitä kun taiteilijat tekevät yhteistyötä, kuten silloin kun Chris Cornell oli Temple of the Dogissa.”

Lisää luettavaa