Tarina siitä, kuinka Oasis sai elinikäisen porttikiellon lontoolaishotelliin – ”Baarin kalusteet alkoivat lennellä ulos ikkunoista”

7.7.2024 14:51

Liam Gallagher on viime aikoina juhlistanut Definitely Mayben 30-vuotista historiaa levylle omistetuilla keikoilla. Lavan ulkopuoliset otteet ovat kuitenkin olleet huomattavasti rauhallisemmat kuin kolme vuosikymmentä sitten. Tuolloin Lontoossa sijaitseva Columbia Hotel nimittäin antoi riehaantuneille Oasis-muusikoille elinikäisen porttikiellon tiloihinsa.

Louder kirjoittaa hotellin johtaja Michael Rose kommentoineen aikoinaan The Independentille, että meno oli ”kovempaa kuin mitä suvaitsevaisinkaan hotelli voi sietää”.

Definitely Maybe -tuottaja Owen Morris kertoi tapahtumista Q Magazinelle seuraavasti:

”Palasimme hotelliin drinkeille viimeisteltyämme Whateverin toisen äänityspäivän päätteeksi. Kuudelta aamulla jäljellä olivat lisäkseni vain [kitaristi] Bonehead ja [ystävä] Sid, enkä tiedä miksi, mutta baarin kalusteet alkoivat lennellä ulos ikkunoista – tuolit, pöydät, sohvat, kukkaruukut, hyvin arkkityyppistä ja surullista rock’n’roll-käytöstä.”

”Tilanne eskaloitui äkisti kun parkissa ollut Mercedes sai osumaa”, Morris jatkoi. ”Auto kuului Columbia-hotellin päällikölle. Hotellilta soitettiin poliisille, mutta virkavallan saapuessa olimme jo pakanneet kimpsumme ja kampsumme. Ketään ei sattunut eikä ketään pidätetty. Oasisin managerit eivät hetkahtaneet vaan varasivat kaikille huoneet viereisestä Hiltonista, mikä oli suoraan sanottuna paljon parempi hotelli.”

Rose palasi tapahtumiin vielä pari vuotta myöhemmin.

”En usko heidän pahemmin miettivän Columbiaa”, Rose sanoi. ”He ovat nykyään multimiljonäärejä. He voivat ostaa oman hotellinsa.”

”Meille sanottiin, että ’häipykää, teillä ei ole tänne enää koskaan asiaa'”, Bonehead puolestaan muisteli. ”Olimme tyytyväisiä päästessämme pois, sillä Columbia on läävä. Se saattaa olla omiaan joillekin isoäideille.”

Lisää luettavaa