The Darkness -nokkamies naljaili Maroon 5:lle, yhtyeen väki iski välittömästi kiinni – ”Minä kritisoin heitä ja he saavat siitä hyvästä rahaa”

23.3.2023 13:31

The Darkness -yhtyeen Justin Hawkins on parin viime vuoden aikana kunnostautunut musiikkihommien lisäksi tubettajana. Laulaja-kitaristin Justin Hawkins Rides Again -kanavalla, jolla on lähes 400 tuhatta seuraajaa, Hawkins muun muassa avaa musiikkibisneksen kiemuroita sekä kommentoi ajankohtaisia aiheita sekä videoita/biisejä. Useimmiten Hawkins ottaa jonkin trendaavan tai seuraajiensa ehdottaman videon tai kappaleen, katsoo/kuuntelee sen samalla analysoiden ja eri osasiin pureutuen. Katsojiin vetoaa Hawkinsin humoristinen, mutta silti tarkkanäköinen ja asiantunteva tyyli sekä suorapuheisuus.

Suorapuheisuudella on kuitenkin ollut myös hintansa: Hawkins julkaisi viime keväänä videon, jossa tämä tutustui erään seuraajan pyynnöstä Maroon 5 -yhtyeen Moves Like Jagger -hittiin yrittäen löytää siitä jotain positiivista ja mukavaa sanottavaa. Kovasta yrityksestä huolimatta biisi ei saanut Hawkinsilta kehuja, vaan tämä muun muassa totesi Maroon 5 -laulaja Adam Levinen liikkuvan ennemminkin ”kuin Mickin isotäti Maude Jagger”. Hawkins kritisoi myös muun muassa kappaleen lyriikoiden köykäistä riimittelyä.

Hawkins kertoo The Guardian -lehden tuoreessa haastattelussa Maroon 5:n väen ottaneen hänen kommenteistaan nokkiinsa ja iskeneen takaisin väittämällä Hawkinsin videon rikkovan tekijänoikeuksia.

”Mitä en tehnyt. Mutta he haastoivat videon ja Youtube on aina tekijänoikeuksien haltijan puolella”, Hawkins toteaa ja sanoo tästä syystä videonsa mainostulojen kilahtavan Maroon 5:n kassaan.

”Minä kritisoin heitä ja he saavat siitä hyvästä rahaa.”

Tämä ei kuitenkaan Hawkinsia sinänsä haittaa, koska kanavan on tarkoituskin olla vain pieni sivuhomma The Darknessin ohessa. Se antaa hänelle kuitenkin mahdollisuuden sukeltaa syvemmälle asioihin, joihin hän suhtautuu intohimoisesti. Videoiden tekemisellä on ollut muusikon mukaan myös hyötyä musiikillisesti.

”Kaiken sen kaman kuunteleminen on saanut minut todella haluamaan tehdä musiikkia itse.”

Lisää luettavaa