Ilmoitus: Tekniikan AMK-koulutus uudistuu Seinäjoella – nyt koulutetaan bisnestä ymmärtäviä koodareita

Teollisuuden ohjelmointiosaaminen ja liiketoiminnan ymmärrys ovat hyvä yhdistelmä, kun katsotaan tällä hetkellä työllistäviä aloja.
19.2.2021 15:18

ILMOITUS Asiakaslähtöisen liiketoiminnan ymmärrys ja teollisuuden ohjelmointiosaaminen on toimiva yhdistelmä, kun katsotaan millä aloilla tarvitaan tekijöitä. Seinäjoen ammattikorkeakoulu yhdistää kaksi vahvuusalaansa syksyllä alkavassa tietotekniikan insinöörikoulutuksessa ja vastaa Suomelle tärkeiltä vientialoilta kantautuneeseen osaajapulaan. Haku koulutukseen on korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa 17.-31. maaliskuuta.

”Ohjelmistoalalla on valtavasti mahdollisuuksia ja tunnustettu osaajapulakin tällä hetkellä. Koulutuksesta valmistuvat voivat työllistyä melkein mihin tahansa ohjelmistoalan työpaikkaan, mutta tutkinnon sisältö painottuu meillä teolliseen ohjelmisto-osaamiseen tuettuna yritys- ja liiketoiminnan opinnoilla. Joten melkein kaikki teollisen alan yritykset ovat työllistymisvaihtoehtoja, ja sitten totta kai asiantuntijatehtävät. Koulutuksesta saa erittäin vahvaa tietoteknistä asiantuntijaosaamista”, SeAMK Tekniikka -yksikön johtaja Heikki Rasku kertoo.

Ennen siirtymistään ammattikorkeakouluun yksikönjohtajaksi Rasku työskenteli teollisuudessa eri tehtävissä. Kymmenen vuoden teollisuusuran aikana merkit osaajapulasta vahvistuivat vuosi vuodelta.

”Digitalisoituvassa maailmassa ohjelmistotekniikka työntyy valtavaa vauhtia uusille osa-alueille teollisessa toiminnassa. Myös tieto- ja ohjelmistotekniikan osaamista tarvitaan entistä enemmän perinteisemmissäkin toimialoissa ja valmistavan teollisuuden toiminnoissa.”

Tietotekniikan koulutuksella on kiinteä yhteys automaatiotekniikan koulutukseen, jota SeAMKissa tarjotaan sekä suomeksi että englanniksi. Myös automaatiotekniikan insinööriopintoihin haetaan yhteishaussa 17.-31. maaliskuuta.

Ohjelmistotuotannosta verkkoliiketoimintaan

Tietotekniikan insinööriopiskelijoille yhteisiin opintoihin kuuluu kokonaisuuksia ohjelmistotekniikasta, tietoverkoista, IoT:stä sekä alan yritystoiminnasta. SeAMKin vahvaa yrittäjyysosaamista tuodaan insinöörikoulutukseen muun muassa liiketalouden ja yrittäjyyden, palvelumuotoilun, johtamisen sekä viestinnän opinnoilla.

Vaihtoehtoisissa opinnoissa opiskelija voi valita kokonaisuuksia muun muassa ohjelmistotuotannosta, sulautetuista järjestelmistä, palvelinteknologioista, tietotekniikan sovelluksista, verkkoliiketoiminnasta, laajennetusta todellisuudesta ja peliohjelmoinnista.

”Koulutus tarjoaa monipuolisesti eväitä työelämään, mutta antaa valmiudet myös lähteä omalle uralle esimerkiksi yritystoiminnan perustamisen kautta”, Heikki Rasku kertoo.

Upea kampusalue laadukkaine oppimisympäristöineen

SeAMKissa opiskellaan Seinäjoen jokirannassa sijaitsevalla upealla kampusalueella. Kaupungin keskustaan on lyhyt kävelymatka. Kampuksen välittömässä läheisyydessä sijaitsee myös useita opiskelija-asuntoja, joten monet opiskelijat kulkevat kävellen tai pyöräillen paikasta toiseen.

Panostaminen oppimisympäristöihin näkyy SeAMKin koulutusaloilla. Opiskelijat ja henkilökunta arvostavat SeAMKia ja tiloissa työskentelyä. Myös välittömyys ja yhteisöllisyys korostuvat yhteisön jäsenten palautteissa. Kasvavan Seinäjoen kaupungin etuina mainitaan usein läheisyys, loistavat kulkuyhteydet pääradan solmukohtana, hyvät työllistymismahdollisuudet sekä monipuolinen palveluiden, kulttuurin, urheilun ja harrastustoiminnan tarjonta.

Paras korkeakoulu opiskelijalle

SeAMKin visiosta muodostetussa sloganissa on aavistus tuttua pohjalaista prameutta, mutta tavoite on vilpitön. Seinäjoella halutaan pitää opiskelijoista ja oppimisesta huolta.
”Pyrimme kaikin tavoin siihen, että tämän parempaa korkeakoulua ei voi olla opiskelijan kokonaiskokemuksen kannalta”, Rasku tiivistää.

Että voi sanoa olevansa paras vaatii myös monipuolista näyttöä väitteen tueksi. SeAMKille visiosta tekevät toden tuoreet ammattikorkeakoulujen valmistumisvaiheen opiskelijapalautekyselyn (AVOP, 2020) tulokset. Opiskelijoiden arviot nostivat SeAMKin Suomen parhaaksi ammattikorkeakouluksi.

Henkilöstön osaaminen ja korkeatasoiset oppimisympäristöt näkyvät opiskelijapalautteen lisäksi myös kansainvälisessä yhteistyössä sekä kansainvälisesti tunnustetussa yrittäjyyden tutkimuksessa.

SeAMKissa toimii myös Suomen ainoa ammattikorkeakoululle myönnetty digitaalinen innovaatiokeskittymä (DIH) Iot Compass Hub.

Lisää luettavaa