Mainos: Sortter
Festivaaleja järjestetään ympäri Suomen pitkin kesää. Festarikokemus sisältää festarilippujen lisäksi muun muassa majoituksen ja matkojen hankkimisen, jotka kannattaa ottaa huomioon ennen varsinaista lipun hankintaa. Vaikka festariliput tulevatkin myyntiin vuotta etukäteen edullisilla early bird-hinnoilla, jotka ovat noin 10–30 % edullisempia kuin normaalihintaiset liput, ei ostopäätöksen kanssa kannata hätäillä liikaa.
Majoitusvaihtoehtoja on Suomen suurimmilla festivaaleilla runsaasti aina telttamajoituksesta erilaisiin koulumajoituksiin, hotelleihin sekä vuokra-asuntoihin. Hintaan vaikuttaa myös majoituksen sijainti, joka kannattaa ottaa huomioon festarialueelle kulkemisen näkökulmasta – esimerkiksi kaupunkialueella julkinen liikenne kulkee useammin ja laajemmalla alueella.
Festarireissuihin kuluu aina rahaa, joten festarit kannattaa vertailla myös esiintyjien ja alueen muiden palveluiden näkökulmasta. Mikäli festaribudjetti alkaa paisua esimerkiksi ulkomailla järjestettävän festarin kiinnostaessa ja on tarpeellista harkita ulkopuolista rahoitusta, kannattaa lainat kilpailuttaa.
Ennakointi on kaiken keskiössä – näin onnistut festarireissun budjetoinnissa
Ennakoinnilla ja suunnitelmallisuudella voit lyödä osallistumisesi lukkoon heti lippujen tullessa myyntiin. Huolellisella budjetoinnilla pystyt myös jakamaan kulujasi useammalle kuukaudelle.
Etene budjetoinnissa näin:
- Määritä, mitä olet valmis maksamaan eli mikä maksimibudjettisi on.
- Arvioi festarireissun kokonaiskustannukset selvittämällä festarien hintataso, festarikaupungin majoitusvaihtoehdot ja kulkemisen kustannukset.
- Mieti, missä voit säästää: ostatko esimerkiksi normaalin lipun VIP-lipun sijaan.
- Budjetoi rahaa myös muihin pakollisiin menoihin, kuten ruokiin.
- Muodosta päiväbudjetti, jotta voit hallita rahankäyttöä paremmin.
Kun olet budjetoinut itsellesi päivittäisen rahasumman käyttöösi, voit huoletta nauttia ympärillä tapahtuvista elämyksistä. Rahankäytön suunnittelu etukäteen ei poista mahdollisuutta spontaaniuteen, vaan tuo mahdollisuuksia heittäytyä budjetin salliessa vaikkapa benjihyppyyn seurueesi kanssa.
Festarikesä jatkuu ulkomailla pidempään – kilpailuta rahoitus ennen reissuun lähtöä
Festarikokemuksen voi hankkia myös ulkomailta, jossa esiintyjätarjonta on hyvin erilainen ja yhteen reissuun on myös mahdollista sisällyttää enemmän ohjelmaa. Matkaamalla ulkomaille, jossa festarikesä jatkuu aina syyskuuhun saakka, tarvitset usein myös suuremman budjetin. Festarireissu ulkomaille tarkoittaa myös suurempia matkakustannuksia, jolloin saatat tarvita ulkopuolista rahoitusta, kuten lainaa.
Hankkimalla lentoliput ja majoituksen ajoissa varmistat matkasi onnistumisen ja edulliset hinnat – älä siis viivyttele niiden hankinnan suhteen. Myös ulkomaille suunnatun festarireissun yhteydessä on syytä perehtyä huolellisesti kohdemaan hintatasoon ja muihin reissubudjettiin vaikuttaviin seikkoihin.
Jos tarvitset festarireissun toteuttamisen tueksi ulkopuolista rahoitusta, kannattaa lainat aina kilpailuttaa, jotta löydät tarpeisiisi sopivan lainan. Suomalainen lainavertailupalvelu Sortter kilpailuttaa lainat nopeasti, reilusti ja maksuttomasti sekä aina asiakkaan etu edellä.
Kotimainen Sortter panostaa kirjoittamansa sisällön laatuun ja ajankohtaisuuteen. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Tämän artikkelin on kirjoittanut sisällöntuottaja Anni Karjalainen. Lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.