Ilmoitus: Paljonko festariviikonloppu maksaa kaikkineen?

Luetuimmat jutut

ILMOITUS Festarikesä 2020 meni sattuneesta syystä sivu suun. Liput jäivät käyttämättä ja keikat näkemättä. Useat festarit tarjoavat kuitenkin mahdollisuutta käyttää vuoden 2020 festarilippu vuonna 2021. Festarilippu ei ole ainut kulu iloisesta festariviikonlopusta. Keräsimme tähän tietoa siitä, mitä festariviikonloppu 2021 Suomen suosituimmilla festareilla maksaa. Esimerkkihenkilömme asuu keskellä Suomea eli Jyväskylässä, ja tahtoo matkustaa sekä majoittua mahdollisimman halvalla. Festivaalialueilla ruoan ja juoman hinta on normaalia kalliimpi. Varasimme esimerkkihenkilöllemme 180 euron ruoka- ja juomabudjetin. Vaikka vuoden 2020 festarikesä olikin farssi, sen ei tarvitse vaikuttaa tulevan kesän rientoihin.

Tuska ja Flow Festival 2021

Tuska-festivaalit pidetään Helsingin Suvilahdessa 2.-4.7.2021. Kolmen päivän liput Tuska 2021 -festivaaleille ovat jo myynnissä, ja hinnat alkavat 159 eurosta. Flow Festival pidetään samassa paikassa 13.-15.8.2021, ja kolmen päivän festarilipun hinta on 195 €. Junalla on helppoa ja edullista matkustaa Jyväskylästä Helsinkiin. Edestakaisen matkan hinnaksi tulee noin 74 €. Halvin majoitus Helsingin keskustasta löytyy Airbnb-palvelun kautta: hinnat alkavat 55 eurosta per yö.
Festariviikonloppu Tuskassa maksaa siis alkaen 578 € (159+74+(3*55)+180).
Festariviikonloppu Flow Festivaaleilla on hieman tyyriimpi: hinta sille tulee ainakin 614 €.

Ruisrock 2021

Ruisrock pidetään 51. kerran Turun Ruissalossa 9.-11.7.2021. Kolmen päivän Ruisrock-lipun hinta on 205 €. Junamatka Jyväskylästä Turkuun ja takaisin maksaa noin 82 €. Juna-asemalta Ruissaloon pääsee kolmen euron hintaisella bussilipulla. Ruissalossa on mahdollista majoittua teltassa. Leirintämaksu on 45 € per naama.
Näin ollen festariviikonloppuun kauniissa Ruissalossa on varattava vähintään 518 euroa.

Ilosaarirock 2021

Ilosaarirock pidetään Joensuun Laulurinteellä, sillä entinen paikka Ilosaari kävi liian ahtaaksi jo kolmisenkymmentä vuotta sitten. 16.-18.8.2021 järjestettävän Ilosaarirock-festivaalin liput eivät ole vielä myynnissä. Hinnat ovat tuskin paljoa muuttuneet vuodesta 2020 (vuoden 2020 liput kelpaavat myös vuonna 2021). Silloin kolmen päivän lippu oli etukäteen ostettuna 169,50 €. VR ottaa junamatkasta Jyväskylästä Joensuuhun noin 68 euroa. Joensuun juna-asemalta ei ole kovin pitkä kävelymatka Laulurinteelle. Laulurinteen telttailualueelle leiriytyminen maksaa edullisimmillaan 35 €/viikonloppu. Suihkukäynti maksaa 3 €. Vaikka kävisi suihkussa kahdesti päivässä, tulee telttailu silti alueen hotelleja ja Airbnb-majoituksia huokeammaksi.
Ilosaarirock-viikonloppuun on varattava siis ainakin 452,5 €.

Miten rahoittaa railakas festariviikonloppu?

Yllä olevien esimerkkien perusteella festariviikonloppu vie keskimäärin 541 euroa. Jos telttailu ei huvita, on majoitukseen varattava vähintään 60 €/yö. Voi käydä niinkin, ettei 180 euron ruoka- ja juomabudjetti riitä kolmelle päivälle. Mitä railakkaammin tahtoo juhlia, sitä enemmän kannattaa varata rahaa viikonloppuun. Miten kerätä kokoon 500-700 euroa? Paras tapa maksaa viikonloppu festareilla on käteinen. Voit aloittaa säästämisen festareita varten vaikka vuotta aiemmin. 700 euron säästösumman kokoamiseen riittää, että siirrät sivuun noin 58 euroa kuussa. 58 euroa voi säästää esimerkiksi keskittämällä ostoksensa edullisempaan ruokakauppaan, kilpailuttamalla ja karsimalla vakuutukset sekä suosimalla ilmaisia yhteydenottotapoja. Jos et ole ehtinyt säästää, voit etsiä väliaikaisia lisäansioita rahoittaaksesi festariviikonlopun. Kesäaikaan on melko helppo päästä marjatiloille poimimaan mansikoita ja pensasmustikoita. Olemalla ahkera voit tienata 500 euroa hyvin nopeastikin. Lisäansioita voi hankkia myös tarjoamalla ruohonleikkuu- ja halonhakkuupalveluita, tai pestautumalla kesälomasijaiseksi vuokratyöfirmojen kautta. Toki festariliput voi kuitata myös lyhytaikaisella lainalla, jos muuten on tiukkaa. Monesta pankista pikavippi maksetaan heti hakijan tilille, joten hakemuksen voi tehdä tarvittaessa viime hetkellä ennen festareiden alkua, mikäli ei ole saanut budjettia kasaan.