Rage on vanha bändi ja levyjäkin on ilmestynyt kiitettävä pino, mutta eipä saksalaisyhtye ole saanut laskettua jalkaansa kotimaansa ulkopuolella kovinkaan vankalle maaperälle. Syy on ollut pitkälti siinä, että bändi ei ole kuulunut selkeästi mihinkään metallin kategoriaan, jolloin yhtye on herättänyt lähinnä hämmennystä.
Nyttemmin yhtyeen kokoonpano on vaihtunut kansainväliseksi Käsillä oleva levy on nykymiehistön kolmas. Rage on kehittänyt tyyliään monipuolisempaan suuntaan, minkä nykyinen kokoonpano hyvinkin mahdollistaa. Esimerkiksi kitaristi Viktor Smolskin näppärä työskentely on jopa lumoavaa, sillä miehellä on varsin omaperäinen tapa loihtia pieniä yksityiskohtia, jotka nousevat kappaleissa varsin tärkeään rooliin. Toisaalta bändi ei ole vieläkään päässyt linjattomuudestaan, sillä napakat menopalat ovat ristiriidassa välillä melkoiseksi progeiluksikin taipuvien biisien kanssa.
Sävellykset eivät tue teema-albumin sci-fi -tarinaa biomekaanisista otuksista, jotka metsästävät diktaattoreita ja terroristeja. Odotusten mukaisesti myös tuotannosta olisi kuvitellut löytyvän enemmän efektejä tukemaan tarinaa. Tällaisenaan Soundchaser edustaa perin tutuksi tullutta Rage-linjaa. Aiheita ja ideoita löytyy, mutta ne eivät ole jäsentyneet yhtenäiseksi kokonaisuudeksi.
RAGE: Soundchaser
Arvio julkaistu Soundissa 09/2003.
Kirjoittanut: Marko Säynekoski.
Rage on vanha bändi ja levyjäkin on ilmestynyt kiitettävä pino, mutta eipä saksalaisyhtye ole saanut laskettua jalkaansa kotimaansa ulkopuolella kovinkaan vankalle maaperälle.
Arvio
RAGE
Soundchaser
SPV
Soundchaser
SPV