Levyarvio: Robottidemoni helvetistä ja muuta power metal -legendaa – Veteraani-ikäinen Rage on yhä tiukassa tikissä

Arvio julkaistu Soundissa 8/2021.
Kirjoittanut: Mikko Merilinna.

Arvio

Rage
Resurrection Day
SPV

Asiaankuuluvan sinfonisen intron jälkeen tärähtää! Peavy Wagnerin johtaman saksalaisen power metal -legendan 25. studioalbumi (!) nostaa hymyn hevihenkilön suupieliin – tätä albumia ei voi paatuneinkaan melometallisti muuta kuin vain ylistää!

Albumin kannessa siivekäs robottidemoni nostaa helvetin lieskat sormenpäihinsä. Nimikappale tykittelee tuplakitaramelodioiden ja laukkabassarien saattelemana eeppiseen loppuun asti, Virginity tykittää ylinopeudella ja A New Land on kuin Avantasian jokin hittikappale steroideissa. Ragen erottaa kliinisimmistä genretovereistaan koko ajan läsnä oleva thrash metalin pohjavire, jonka päällä Wagnerin sinänsä perinteiset laulumelodiat kuulostavat entistäkin ylevämmiltä.

Resurrection Dayn tuotanto ottaa hienon askeleen eteenpäin Ragen edellisestä Wings Of Rage – studiolevystä (2020). Kitarat soivat tanakoina ja selkeinä, rytmiosasto paukkuu ja Wagnerin laulu on pirteämpää kuin vuosiin. Kun sävellyksissäkin on pakottomuutta ja tarttumapinta on sing-along-asteella, vuoden 2021 power metal -julkaisuista Resurrection Day yltää helposti kirkkaimpaan kärkeen.

Lisää luettavaa