Levyarvio: Raspi röyhyää muovikulisseissa – Ragen uudetkin biisit ovat ensiluokkaisia tuotannollisista kökköyksistä huolimatta

Rage
Wings Of Rage
Steamhammer

Saksalaisen power metalin kantaisiin kuuluva Rage julkaisee 25. albuminsa – sinänsä papukaijamerkin arvoinen suoritus! Wings Of Rage on hyvin vanhanaikainen levy niin kappalemateriaaliltaan kuin tuotannoltaan, mikä on enimmäkseen ihan viihdyttävää, parhaimmillaan perinnetietoisesti päräyttävää ja huonoimmillaan jokseenkin juustoista.

Rage on useimmiten liikkunut power metalin speedimmällä ja thrashimmalla laidalla, siellä jossain alkuaikojen Helloweeniin ja Blind Guardianin vierellä. Solisti-nokkamies Peavy Wagnerin tunnistettava raspi röyhyää alarekisterissä ja kiristelee ylä-äänissä, ja valitettavan muovisilla soundeilla purkitetut kitarariffit ovat genressään raskaita. Sinfonisempaa osastoa edustaa neoklassinen sooloilu, joka ei tällä albumilla ole ihan samalla tasolla alansa parhaiden kanssa.

Vanhakantaisuudestaan ja tuotannollisista kökköyksistään huolimatta laulunkirjoitus on läpi albumin lähes erinomaista, esimerkiksi Tomorrow-tykitys ja nimibiisi nousevat eeppisiin mittasuhteisiin. Näyttäisi, että sävelkynässä on mustetta vielä kohti 30. albumia.