Herra Ylppö liittyi suosikkibändiinsä – Legendaarinen suomalaisyhtye palasi yhden keikan ajaksi

8.11.2014 15:23

”Liityin lempibändiini. Legendaarinen punkbändi 80-luvun alusta. Tänään salakeikka”, kirjoitti Herra Ylppö Twitterissä 7. marraskuuta. Tämän kommentin pohjalta fiksuimmat pystyivätkin jo aavistelemaan, mitä saattaisi olla luvassa, mutta mieltä jäi silti kalvamaan epäilys… Vähintäänkin legendaarinen gootti/punkyhtye Musta Paraati ei ole kuitenkaan esiintynyt yli kolmeenkymmeneen vuoteen!

No, eilen bändi kuitenkin esiintyi neljänkymmenen minuutin verran, sillä Helsingin Semifinalissa Peilitalossa-klassikon materiaalia tulkitsivat solisti Herra Ylppö, kitaristi Saku Paasiniemi, rumpali Ykä Knuuttila, kosketinsoittaja Jari Kääriäinen ja basisti Puka Oinonen. Eivätkä miehet todellakaan olleet jättäneet treenaamatta – toimitus kuulosti kokonaisuudessaan erittäin vakuuttavalta.

Kyseessä oli yksityistilaisuus ja illan aikana juhlistettiin Kääriäisen kolmekymppisiä – niin, nämä miehethän eivät tietenkään tule koskaan täyttämään yhtään sen enempää.

– Sain kaveriltani BASFin c-kasetin 80-luvun alkupuolella. Ykköspuolelle oli äänitetty jotakin amerikkalaisbändiä, mutta b-puolelta löytyi jotakin muuta… Sinne oli nimittäin äänitetty Peilitalossa ja Mustasta Paraatista tuli kaikkien aikojen suosikkiyhtyeeni, Herra Ylppö kertoi paikalle kutsutuille konsertin jälkeen.

– Sitten, silloin kauan sitten, tapahtui hirvittävin mahdollinen asia: saamani kasetti kului totaalisesti puhki, eikä Peilitalossa-albumia saanut enää siinä vaiheessa mistään. Se oli todellakin myyty loppuun aivan joka paikasta! No, onneksi sain Peilitalossa-vinyylin isoveljeltäni eräänä kauniina päivänä, sillä hän oli sattunut löytämään levyn helsinkiläiseltä kirpputorilta. Albumin kanteen oli kirjoitettu Marika. No, nyt siinä lukee vähän muutakin, sillä olen viimein, kaikkien näiden vuosien jälkeen, saanut levyn kanteen myös Musta Paraati -herrojen nimikirjoitukset! Tiedättekö te – aavistatteko te edes -, miltä minusta nyt tuntuu?

Soundin Facebookista löytyy muutamia kuvia.

Joku on näköjään kuvannut keikkaa myös mobiililaitteella:


Lisää luettavaa