Useat naiset ovat viime aikoina syyttäneet Marilyn Mansonia seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Yksi muusikkoa vastaan nostetuista kanteista ehdittiin jo kuopata, kun Los Angelesin korkeimman oikeuden tuomari hylkäsi viime vuonna Mansonin entisenä avustajana toimineen Ashley Waltersin muusikkoa vastaan nostamat syytteet hyväksikäytöstä ja pahoinpitelystä.
Rolling Stone uutisoi nyt uudesta Mansonia, oikealta nimeltään Brian Warneriä, vastaan nostetusta kanteesta, joka koskee alaikäisen seksuaalista hyväksikäyttöä.
New Yorkissa jätettyyn haasteeseen on nimetty vastaajiksi Mansonin lisäksi tämän aiemmat levy-yhtiöt Interscope ja Nothing Records. Mansonia syytetään seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja tahallisesta henkisen kärsimyksen tuottamisesta, levy-yhtiöitä puolestaan muun muassa laiminlyönneistä ja tahallisesta henkisen kärsimyksen tuottamisesta.
Nimettömäksi jätetty kantaja väittää tavanneensa Mansonin 16-vuotiaana vuonna 1995 konsertissa Dallasissa. Hän odotti kertomuksensa mukaan yhtyeen bussin luona tavatakseen muusikot, ja lopulta Manson kutsui hänet sisään muiden tyttöjen kanssa. Bussissa Manson otti vastaajan mukaan ylös tyttöjen nimet, iät ja koulut sekä osoitteet ja puhelinnumerot.
Samana iltana Manson oli väitetysti sukupuoliyhtedessä vastaajan kanssa. Syytteen mukaan Mansonin yhtyeen jäsen seurasi tapahtumia, ja lopuksi laulaja ajoi tytön tiehensä, uhaten tappaa tytön ja tytön perheen mikäli tämä kertoisi tapahtumista viranomaisille.
Syytteen mukaan Manson käytti vastaajaa hyväkseen seuraavat vuodet niin henkisesti, fyysisesti kuin seksuaalisestikin. Lisäksi kantaja väittää tutustuneensa Mansonin kautta koviin huumeisiin. Hyväksikäyttö jatkui vastaajan täytettyä 18 vuotta ja seurustellessa Nine Inch Nails -rumpali Chris Vrennan kanssa. Syytteen mukaan Manson pakotti kantajan harrastamaan seksiä yhtyetovereidensa ja assistenttinsa kanssa.
”Warner kontrolloi kantajan tekemisiä, sitä kuka saattoi koskea tähän ja kenet hän halusi olevan tämän kanssa tekemisissä seksuaalisesti, samalla kun toimitti vastaajalle huumeita.”
Kantajan mukaan Mansonin levy-yhtiöt ”olivat täysin tietoisia Warnerin pakkomielteisestä suhtautumisesta seksuaaliseen väkivaltaan ja lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön… Interscopella ja Nothing Recordsilla ei ollut missään vaiheessa käytössä järjestelmää tai käytäntöjä tutkia, valvoa tai tarkkailla niiden työntekijöitä tai agentteja, Warner mukaan lukien, estääkseen alaikäisten ja naisten seksiin houkuttelun ja fanien härinnän, hyväksikäytön ja pahoinpitelyn.”