Tuomari hylkäsi entisen avustajan Marilyn Mansonia vastaan nostaman syytteen hyväksikäytöstä

Marilyn Manson.
Matt Baron / Shutterstock / All Over Press

Tuomarin mukaan syytteet nostettiin liian myöhään eikä kantajalla ollut tarpeeksi näyttöä syytösten tueksi.

Los Angelesin korkeimman oikeuden tuomari on hylännyt Marilyn Mansonin entisenä avustajana toimineen Ashley Waltersin muusikkoa vastaan nostamat syytteet hyväksikäytöstä ja pahoinpitelystä. Asiasta raportoi CBS.

Walters toimi Mansonin avustajana vuosina 2010-2011. Tänä aikana Manson oli syytteen mukaan muun muassa työntänyt Waltersin käden väkisin housuihinsa, hajottanut raivopäissään huonekaluja ja uhkaillut Waltersia, usuttanut ystäviään Waltersin kanssa seksuaaliseen kanssakäymiseen sekä piilottaneen huumeita Waltersin matkatavaroihin. Walters kertoo eläneensä koko tuon ajan ”pelon ilmapiirissä”.

Walters nosti Mansonia vastaan syytteet ensimmäisen kerran toukokuussa 2021, mutta jätti korjatun kanteen viime maaliskuussa. Hän sanoo tukahduttaneensa kaikki muistot tapahtumista vuosikausiksi ja nostaneensa syytteet siksi vasta nyt.

Tuomari kuitenkin hylkäsi syytteet, koska ne nostettiin liian myöhään eikä Waltersilla ollut esittää tarpeeksi näyttöä tapahtumien tueksi, jotta syytteet olisi voitu nostaa niin sanotun ”delayed discovery” -säännön perusteella.

”Korjatun kanteen mukaan [Walters] oli tietoinen häntä vastaan tehdyistä asioista jo silloin, kun hän lopetti työsuhteen. Niinpä väitetyistä tapahtumista on kulunut 9-10 vuotta, mikä ylittää reilusti kahden vuoden rajan”, tuomari Michael Stern toteaa päätöksessään.

Walters ja hänen edustajansa ovat luonnollisesti päätökseen syvästi pettyneitä.

”Kukaan ei voi valita, millä tavalla hän käsittelee hyväksikäyttöä tai uhkailua. Oikeuden päätös on sydäntäsärkevä ei pelkästään minun tapaukseni vuoksi, vaan sen vuoksi, millaisen viestin se lähettää muille vastaavista tapauksista selvinneille, jotka joutuvat tasapainottelemaan asian käsittelemisen ja mielivaltaisten oikeudellisten aikarajojen kanssa. Mutta se, mitä minulle ja muille on tapahtunut, ei jää tämän johdosta pimentoon”, Walters kommentoi.

Waltersin hylätty syyte ei ole ainoa rokkaria vastaan vireillä oleva oikeusjuttu. Mansonia ovat syyttäneet seksuaalisesta väkivallasta myös näyttelijä Esmé Bianco, malli Ashley Morgan Smithline sekä nimettömänä pysyttelevä nainen. Manson on järjestäen kiistänyt kaikki hänestä esitetyt syytökset.