Niin rock- kuin iskelmämuusikoidenkin "epäreilu" verotuskäytäntö on noussut tasaisin väliajoin puheenaiheeksi. Ja onhan se totta, että muusikoiden tulot saattavat vaihdella rajustikin, jopa satojen tuhansien eurojen verran eri vuosina. Ja sellainen ei jää verottajalta huomaamatta. Asiaa ovat silloin tällöin nostaneet tapetille muun muassa HIMin Ville Valo ja Apocalyptican Eicca Toppinen.
Kotiteollisuuden Jouni Hynynen on kertonut omista veroasioistaan suoraan muun muassa yhtyeen kotisivujen päiväkirjoissa. Tähän tyyliin: "Hynynen miettii Kaakkois-Suomen veroviraston hänelle tekemää kepposta. Mies on juuri aamulla saanut tietää, että hänelle on isketty 10 000 euron jälkiverot viime vuodesta. Verottajalle ei näköjään alkuvuoden 42% ja loppuvuoden 56% riitä. Hynynen punoo pirullista suunnitelmaa. Hän aikoo ensi viikolla käydä nostamassa 15 000 euroa kahdenkympin seteleinä, pakata ne Alkon muovikassiin, kävellä verovirastoon, iskeä säkin viattoman virkailijan eteen tiskille ja huutaa, että pitäkää köyhät loput."
HS:n tuoreen uutisen mukaan muusikoiden tilanteeseen on tulossa muutoksia jopa tämän vuoden aikana. Kulttuuriministeri Stefan Wallinille on nyt luovutettu työryhmän ehdotus, jonka mukaan nykyinen tulontasauslaki mahdollistaisi myös erilaisen verotuksen, eikä lakiin tarvitsisi edes tehdä muutoksia. Nykyisen lain mukaan verontasaukseen oikeutettujen poikkeuksellisten tulojen pitää kertyä kahdelta tai useammalta vuodelta. Verottaja ei tietenkään ajattele asiaa samalla tavalla kuin taiteilija, joka saattaa kirjoittaa jopa yhtä kappaletta vuosikausia. Verottajan mielestä "hittibiisin" tekeminen kestää lyhyemmän aikaa, jonka vuoksi tulontasausta ei ole useinkaan muusikoille myönnetty. Lain uusi tulkinta siis helpottaisi huomattavasti artistin elämää.
Työryhmä ehdottaa myös mallia, jossa tekijänoikeusjärjestöt maksaisivat taiteilijoille kuuluvia korvauksia jopa yhden ihmisen yritykselle. Tämän jälkeen ko. yritys voisi maksaa artistille ansiotuloja tasaisesti eikä kammoksuttua tulopiikkiä pääsisi enää syntymään, ainakaan entisessä mittakaavassa.