Nostalgian ylikuormitus: Pearl Jam yllätti keikalla tarjoamalla vanhoille faneille jotain todella erityistä

Rockmusiikin ikuinen vastarannankiiski Pearl Jam ei ole tähän mennessä ollut järin innoissaan klassikkolevyjen uudelleenlämmittelyistä teemakiertueilla tai juhlakeikoilla. 29. huhtikuuta koettiin Philadelphiassa kuitenkin jotain, mistä vanhat fanit muualla maailmassa ovat satavarmasti kateellisia.

Rolling Stone nimittäin raportoi, että yhtye soitti pyytämättä ja yllättäen Ten-debyyttilevynsä kokonaisuudessaan. Kappaleet soitettiin vielä samassa järjestyksessä kuin levyllä: se ei vielä yleisöä kummastuttanut, että keikka aloitettiin Oncella, mutta kun biisiä seurasivat Even Flow ja Alive, alkoi yleisö pikkuhiljaa ymmärtää, mistä oli kysymys. Ja sieltähän ne loputkin tulivat, ja Ten-matskun lisäksi vielä paljon muutakin tuotantoa päälle.

Ten-episodi tapahtui viikko sen jälkeen, kun Pearl Jam soitti Vs.-kakkoslevynsä alusta loppuun Etelä-Carolinassa. Aiemmin bändi on soittanut vain muutamaan otteeseen albumeitaan kokonaisuudessaan, viimeksi No Code ja Yield esitettiin vuonna 2014. Debyytti on vedetty kerran aiemmin kannesta kanteen konsertissa, mutta se tapahtui niinkin kauan sitten kuin vuonna 1992.