”Olin varma, että hän pääsee vielä hengestään” – Sammy Hagar muisteli surullista kiertuetta, jolla Eddie Van Halenin mopo karkasi käsistä

"Hän kohteli ihmisiä surkeasti ja oli kuin raivohullu", laulaja muistelee vuoden 2004 kiertuetta.
25.6.2024 09:31

Van Halen -yhtyeessä vuosina 1985–1996 ja uudelleen 2003-2005 laulanut Sammy Hagar kävi vuonna 2016 kuvatussa AXS TV:n haastattelussa läpi uraansa ja Van Halen -vuosiaan pitkän kaavan kautta. Hiljattain AXS TV:n Youtube-kanavalla julkaistussa pätkässä Hagar muisteli vuoden 2004 paluukiertuettaan, jota laulaja kuvaili kammottavaksi ja surulliseksi kokemukseksi, mikä johtui pääasiassa kitaristi Eddie Van Halenin päihdeongelmista.

”Eddiellä lähti mopo täysin käsistä alkoholin ja huumeiden kanssa. Se oli surullista. Hän oli todella huonossa kunnossa. Olin varma, että hän pääsee vielä hengestään”, Hagar totesi.

Kun ongelmat alkoivat vaikuttaa esiintymisiin – Eddie saattoi joinain iltoina soittaa niin huonosti, etteivät bänditoverit tunnistaneet, mitä biisiä tämä milloinkin tapaili – Hagar halusi heittää pyyhkeen kehään ja lopettaa kiertueen jo puolivälissä. Hagar oli kuitenkin allekirjoittanut sitoumuksen, jonka rikkominen olisi vienyt hänet vararikkoon. Niinpä laulaja taisteli kiertueen loppuun saakka samalla kun Eddien käytös vain paheni ja paheni.

”Se oli kamalaa. Hän teki kamalia asioita muille. Hän kohteli ihmisiä surkeasti ja oli kuin raivohullu. En ole koskaan elämässäni tavannut sellaista tyyppiä, joka yrittää hajottaa viinipullolla lentokoneen ikkunaa, kun olemme kilometrin korkeudessa. Ja se oli vielä vuokrattu kone! Hän potki autojen ikkunoita hajalle ja pisti hotellihuoneita ylösalaisin, kulki viisi päivää samoissa vaatteissa niin lavalla kuin sen ulkopuolella… En tiedä, miten hän antoi itsensä joutua siihen pisteeseen”, Hagar muistelee.

”Koska Eddie on oikeasti todella kultainen ihminen. Hän on lahjakas ja mahtava tyyppi. Hänellä on kuitenkin demoninsa. Ei hän ole ainoa tuntemani henkilö, jolla niitä on, mutta oli todella sääli seurata, miten hänen demoninsa saivat hänestä vallan.”

Kiertueen jälkeen Hagarin ja Eddie Van Halenin välit menivätkin poikki eivätkä he pitäneet toisiinsa minkäänlaista yhteyttä vuosikausiin. Hagarin mukaan kaksikko kuitenkin ehti tehdä sovinnon ennen kitaristilegendan menehtymistä syöpään lokakuussa 2020.

Lisää luettavaa