”Se lävisti nahkahousuni” – Sammy Hagar paljastaa muistinsa pimeimpiin sopukoihin parhaiten – tai pahiten – palaneen keikkatapaturman

27.4.2024 19:25

Entinen Van Halen -solisti, pitkän soolourankin muiden projektien ohessa luonut Sammy Hagar paljastaa tuoreella videolla mieleensä parhaiten painautuneen keikkatapaturman.

Tapahtumat sijoittuvat Monsters of Rock -kiertueelle 1980-luvun lopussa, jolloin Van Halenin lisäksi stadioneita kolusivat sellaiset kohtuullisen tunnetut nimet kuin Metallica, Scorpions, Dokken ja Kingdom Come.

”Meidän piti laittaa kolme lavaa valmiiksi eri kaupunkeihin, koska niiden pystyttämiseen meni kolme päivää”, Hagar aloittaa. ”Rekvisiittaan kuului metalliset portaat… en ollut aiemmin esiintynyt niiden kanssa.”

Itse tapaturma sattui Summer Nights -kappaleen aikana.

”Lauloin ensimmäistä kertosäettä kun astuin taaksepäin”, Hagar muistelee. ”Kompastuin portaisiin ja iskin häntäluuni suoraan terävään reunaan.”

”Se lävisti nahkahousuni. Olin turta; kaaduin rappuset alas, nousin ylös ja jatkoin laulamista, mutta olo oli kummallinen”, Hagar jatkaa. ”Tunnustelin takamustani… käsi oli veressä. Ajattelin ’voi luoja!’ Tunsin siellä appelsiinin kokoisen kyhmyn.”

”Eddie [Van Halen] soitti pitkää introa kun juoksin lavan sivuun ja kysyin kaveriltani ’mitä tapahtuu?’ Hän vastasi: ’Et halua tietää!'”

”Selvisin keikasta ja menin sairaalaan. Häntäluuni oli murtunut, nikama oli aivan poissa paikoiltaan. Minut täytyi tikata. Se oli karua.”

Kiertue kuitenkin jatkui ja laulajan täytyi olla esiintymiskunnossa. Niinpä Hagar lensi säännöllisesti lääkärinsä pakeille keikkojen välissä.

”Silloin tapasin Stingin – hän oli lääkärini vastaanotolla!”, Hagar naureskelee.

”Se oli karmeaa viimeiseen keikkaan asti”, laulaja lisää. ”Denverissä en osunut Eagles Flyn korkeaan nuottiin, koska olin saanut lentämisestä sivuontelotulehduksen ja korvatulehduksen. Sain antibioottikuurin. Lääkäri kävi joka päivä hotellihuoneessani antamassa steroidipiikin, jotta pystyin seisomaan suorassa.”

”Et halua kokea samaa!”, Hagar summaa.

Lisää luettavaa