Sammy Hagar sanoo tehneensä sovinnon Eddie Van Halenin kanssa ennen tämän kuolemaa – ”Hän kysyi, mikä siinä oikein kesti?”

Eddie Van Halen ja Sammy Hagar lavalla vuonna 1986.
MediaPunch / BACKGRID / AOP

Hagar sanoo surutyön olevan paljon helpompaa nyt, kun osapuolet ehtivät haudata sotakirveet.

Legendaarinen kitarasankari Eddie Van Halen menehtyi syöpään 6. lokakuuta. Van Halen -yhtyeessä vuosina 1985–1996 ja uudelleen 2003–2005 vaikuttanut laulaja Sammy Hagar muisteli edesmennyttä kitaristia chicagolaisen 95.5 -radion haastattelussa ja kertoo olevansa erityisen iloinen siitä, että osapuolet ehtivät haudata sotakirveet ennen kitaristin menehtymistä – kaksikon välit nimittäin tulehtuivat erittäin pahasti viimeisen yhteiskiertueen aikana.

”Kun soitin hänelle vuosien hiljaisuuden jälkeen – muistaakseni se oli helmikuuta tai tammikuuta, joskus ennen koronaa kuitenkin – hän kysyi, mikä siinä oikein kesti?”, Hagar naurahtaa.

”Se toi leveän hymyn kasvoilleni. Nauroin, että voi luoja, älä minulta vain kysy! Minusta se oli hyvin koskettavaa, että hän oli odottanut sitä puhelua.”

Hagar sanoo kaksikon tehneen tuolloin, etteivät kerro sotakirveiden hautaamisesta julkisesti välttääkseen huhupuheita yhteenpaluusta, jota ei koskaan tulisi tapahtumaan kitaristin terveydentilan vuoksi. Sovinnolla oli kuitenkin Hagarille iso merkitys ja se on auttanut myös surutyössä.

”Jos emme olisi tuolloin päässeet vihanpitomme yli, en usko, että olisin koskaan pystynyt siihen. Se olisi ollut minulle liikaa, koska surun määrä on valtaisa. Mutta nyt surutyö tuntuu… Minulla on sellainen tunne, että hei, teimme hienoja asioita yhdessä ja musiikki jää elämään. Tulen laulamaan näitä lauluja loppuelämäni ja kun minusta aika jättää, toivottavasti joku nuori bändi tulee ja soittaa sitä samaa musiikkia. Ja ainahan sitä voi kuunnella kotona levyltä.”