Miksi Eddie Van Halenin muistokonsertti jäi järjestämättä? Basistin mukaan projekti kariutui tietyn henkilön takia

6.5.2024 21:17

Loppuvuodesta 2020 menehtynyt kitaristilegenda Edward Van Halen oli sen kaliiberin hahmo, että jonkinlaisen muistokonsertin olisi luullut olevan selviö. Niin vain tänä vuonna tulee kuitenkin kuluneeksi jo neljä vuotta maestron poistumisesta taivaallisille esiintymislavoille, eikä virallista tribuuttikonserttia ole näkynyt tai kuulunut. Sellainen oli kuitenkin suunnitelmissa.

Entinen Metallica-basisti Jason Newsted paljasti pari vuotta sitten, että häntä lähestyttiin joko keikan tai kiertueen tiimoilta. Newsted sanoi käyneensä jamittelemassa Alex Van Halenin ja kitaristi Joe Satrianin kanssa, mutta lopulta päätti, ettei Van Halenin perinnölle voisi millään tehdä oikealla tavalla kunniaa.

Nyt entinen Van Halen -basisti Michael Anthony on kommentoinut suunnitelmia ja niiden kariutumista.

”Puhut siitä, että Alex ja Dave [David Lee Roth] lähestyivät Joeta”, Anthony sanoo The Hook Rocks -podcastin haastattelussa. ”Sitten yhtäkkiä ilmestyi ihmisiä — luin lehdestä, että Metallicassa soittanutta Jason Newstediäkin oli [lähestytty]. Minä itse sain puhelun Alexilta ja Davelta juuri noihin aikoihin. He halusivat pistää jotain kasaan, ja Joe oli mukana kuviossa. Muistan jutelleeni Joen kanssa sen jälkeen pariinkin otteeseen. Joe sanoi, että ’he pyysivät kuuntelemaan osan albumista tai jotain.'”

”Voin sanoa vain — enkä aio osoitella ketään sormella — että kaiken tämän keskellä yksi osapuolista ei ollut valmis toimimaan muiden kanssa. Siinä kaikki mitä aion asiasta sanoa. Annan teidän selvittää loput itse. Siitä syystä homma ei toiminut. Ja olet luultavasti lukenut siitä Wolfgangin [Van Halen] haastatteluista viimeisen vuoden aikana.”

Wolfgang Van halen on omissa haastatteluissaan vihjannut ongelmien olevan lähtöisin laulaja Rothin suunnalta.

”Se on melko surullista, sillä kun bändi nimitettiin Rock and roll hall of fameen vuonna 2007, Sammy [Hagar] ja minä olimme ainoat paikalla, emmekä olleet silloin edes bändissä”, Anthony jatkaa. ”Käännyin Sammyn puoleen pöydässämme — en muista kuka silloin esiintyi — ja sanoin: ’Sammy, voitko kuvitella jos olisimme kaikki olleet täällä ja nousseet lavalle potkimaan takalistoja? Se olisi ollut nimitysseremonia, jota ei koskaan unohdettaisi.’ Mutta niin ei ollut tarkoitettu.”

Anthony, Satriani ja Hagar yhdistävät voimansa rumpali Jason Bonhamin kanssa kesällä ja kiertävät Pohjois-Amerikkaa The Best Of All Worlds -otsikon alla. Kokoonpanon settilista tulee keskittymään vahvasti Van Halenin tuotantoon.

Lisää luettavaa