Slash näki Axl Rosella vahvistetun AC/DC:n keikalla Lontoossa – kertoo nyt, mitä yhdistelmästä tuumasi

Ray Garbo / Shutterstock / AOP

Kun Brian Johnson joutui sivuun AC/DC:stä kuulo-ongelmien vuoksi vuonna 2016, koko rockmammutin ura näytti hetken olevan vaakalaudalla. Yleisö kuitenkin sai aihetta iloon, kun Axl Rose riensi hätiin ja toimi yhtyeen laulajana loppuvuoden keikkojen ajan. Rosen ja AC/DC:n yhteistyö otettiin voittopuolisesti ilolla vastaan, ja Angus Young kiitteli haastatteluissa vuolaasti amattimaisesti homman hoitanutta väliaikaissolistia.

Myös Slash näyttää olleen tohkeissaan yhtyetoverinsa visiitistä toisen bändin keulilla. Classic Rockille puhunut kitaristi kertoo nähneensä kokoonpanon keikalla Lontoossa, ja kokemus oli ilmeisesti varsin sykähdyttävä.

”Se oli aivan ilmiömäistä. Olin todella vaikuttunut, varsinkin kun hän lauloi Bon Scottin aikakauden biisejä. Olin hänestä oikeastaan todella ylpeä”, Slash sanoo haastattelussa.

Kun toimittaja kysyi, tuntuiko Slashistä mitenkään oudolta nähdä bändikaveriaan toisen yhtyeen kokoonpanossa, kun Guns N’ Roses oli kuitenkin aloittanut jo reunioninsa, miehellä oli vastaus valmiina: ”Ei ollenkaan. Se oli kuitenkin AC/DC.”

”Ihan jo sekin tuntui hienolta, että häntä pyydettiin mukaan. Ja hän teki valtavasti töitä sen eteen. Hän todella sitoutui siihen hommaan ja onnistui hienosti.”

Slash myöntää olleensa aivan aluksi skeptinen kuvion suhteen. ”Kun se ajatus esiteltiin ensi kertaa, se vähän vihlaisi korvissa. Olin kyllä ylpeä, että hän otti sen homman, mutta en oikein ollut innoissani siitä, missä olosuhteissa se tapahtui ja miten se lomittui Guns-hommien kanssa”, Slash sanoo.

”Kaikki kuitenkin meni lopulta hyvin. Niinpä se ei ollut mikään ongelma.”

Guns N’ Roses keikkailee loppukeväästä Atlantin takana, ja kesäkuusta alkaen orkesteri operoi Euroopan puolella. 11.6. yhtyeen voi nähdä Sweden Rockissa, mutta sitä lähemmäs Suomea se ei tällä erää saavu.