Artisti: The Expected

The Expected loikkaa 1970-luvulta ysärille – ensi-illassa vantaalaisbändin psykedeelinen videoteos

Jos perinnetietoinen poprock kiinnostaa, kallistapa korvasi The Expectedille. Vantaa–Helsinki–Kerava-akselilla operoiva yhtye julkaisi Coming Out -kakkosalbuminsa 16. marraskuuta, ja Soundi tuo nyt ensi-iltaan levyn Silent Dream -kappaleeseen tehdyn videon. Tarkasta yläpuolelta.

The Expected haluaa enemmän – Beatlesin synnyinsijoille pyhiinvaeltanut yhtye esittelee uuden videon ja tähyää Amerikkaan

Vanhojen hyvien aikojen poprockia esittävällä The Expectedillä menee nk. putkeen. Soundin Tarkkailuluokka-palstallakin esitelty orkesteri vieraili keväällä Beatlesin synnyinsijoilla Liverpoolin Cavern Clubilla, ja tuolta reissulta jäi taskuun merkittävä kontakti.

Tarkkailuluokalla The Expected – Hittipoppia, puhdasta mutaa ja hallitsematonta sekamelskaa

Keväällä 2011 perustettu The Expected yhdistää musiikissaan kitararokkia ja popin tehokeinoja ajattomalla tavalla. Muun muassa Atomic Swingistä ja Kinksistä inspiraatiota ammentava yhtye syntyi, kun kitaristi Janne Äyräväisen ja basisti Roger ”Rogu” Sandellin Ronnie Starr -yhtye pantiin telakalle. Janne, Rogu ja Paul ”Palle” Wallin istuivat iltaa baarissa, kun syntyi päätös uuden bändin kasaamisesta. Mukaan pyydettiin Paulin lukioaikainen kaveri Tero Rikkonen rumpujen taakse.

Tuumailuja | Kokemuksella veivaamista ja ronskia spontaaniutta

The Expectedin jäsenistöllä on kokemusta rokkimusan veivaamisesta, vaikka kirkkaimmat parrasvalot ovat heitä välttäneetkin. Varsinaisesti trendibarometrin kärkisijoilla ei keikuta vieläkään, mutta musa on ajattomuudessaan vastustamatonta. Ryhdikkäästi kitaroita korostava yhtye painottaa melodioita, stemmoja ja muita tarttuvan popin tehokeinoja valloittavasti. Nothing Action on melko lailla täydellinen popkappale. Bändin itse mainitsemista verrokeista voi ensimmäisten joukosta poimia Kinksin ja Atomic Swingin. Neljän kappaleen Radio Night -ep taitaa olla saatavilla…