Esittelyssä Espionnage ja hyvän musiikin ajaton resepti

15.3.2014 16:49

Kauniisti soivia stemmoja ja singer-songwriter –musiikkia, siinä se ajaton resepti hyvää musiikkia varten. Maaliskuun puolivälissä esikoisalbuminsa julkaisseen Espionnagen Terhi Sikiö ja Jaakko Järvinen myöntävät, että yhteiset vaikuttajat löytyvät 60-luvulta, Beatlesin ja Simon & Garfunkelin juurilta.

Terhi ja Jaakko tutustuivat toisiinsa Muusa-yhtyeessä, joka teki 2000-luvulla pari levyä ja jonka kymmenvuotinen ura päättyi nelisen vuotta sitten. Tuon jälkeen pariskunnan kotona alkoi pikkuhiljaa syntyä uusia lauluja, ja yhtäkkiä huomattiin, että tässähän on enemmänkin kuin tarpeeksi materiaalia yhteistä albumia varten.

Mutta vaikka musisointi tulvii harmoniaa, ei kaksikon englanninkielisissä teksteissä uida siirapissa. Laulujen tarinoissa saattaa olla synkkiäkin tunnelmia, ja inspiraatiota voi löytyä vaikkapa dokumenttielokuvista tai kirjojen maailmasta.

Kun pariskunta tekee musiikkia duona, mieleen nousee kuva kodista, jossa eletään kuin musikaalissa – aamulla lauletaan hyvät huomenet, kesken siivouksen purskahdetaan innostavaan työlauluun.

– Ei tosiaan! Tämä toimii kuin bändi. Elämä ja treenit pidetään erillään, Terhi sanoo.

Keikoilla Terhi ja Jaakko esiintyvät kaksistaan. Musiikin luomiseen riittävät kitara, koskettimet ja muutamat lyömäsoittimet.

– Tähän mennessä meillä on takana vasta parikymmentä keikkaa, ja onhan sen huomannut, että ihan kaikki mestat ei sovi meille, Jaakko myöntää. – Joskus yleisö mekastaa kovaäänisemmin kuin me. Mutta ei se tarkoita, etteikö tämä musiikki sopisi esimerkiksi festareille. Teltassa tämä toimisi hyvin!

Espionnagea voi kuulla lähiaikoina esimerkiksi Helsingissä (18.3. Mascot ja 15.4. Mbar), Porvoossa (20.3. Paahtimo), Järvenpäässä (28.3. Uuno) ja Turussa (17.4. Sointu). Ja yllätyksiäkin kuullaan. Kyllä Espionnagelta taittuu myös Iron Maidenin Trooper!

Teksti: Juho Juntunen

Espionnage: Red

Lisää luettavaa