Ilmoitus: Joustoluottoa suosikkibändin keikalle?

Luetuimmat jutut

ILMOITUS Musiikki on suuressa osassa monen suomalaisen elämää. Joissakin tilanteissa oma suosikki bändi voi ilmoittaa Suomen-vierailusta juuri ennen kun liput tulevat myyntiin, eikä säästöjä ole kertynyt tarpeeksi kyseistä hankintaa rahoittamaan.

Joissakin tilanteissa bändi saattaa puolestaan vierailla naapurimaissamme kuten Ruotsissa, jossa suuria keikkoja järjestetään huomattavasti enemmän. Monet bändit ovat myös eksyneet konsertoimaan Viroon. Tallinnassa järjestettävien suurtapahtumien määrä on noussut vuosi vuodelta.

Alapuolella jaamme vinkit niihin tilanteisiin, joissa säästöt eivät riitä kattamaan kokemusta ja lippujen sekä matkojen hankinnoissa joudutaan turvautumaan ulkopuoliseen rahoittajaan. Otimme tarkempaan tarkasteluun markkinoilta löytyvät joustoluotot ja niille yleiset ominaisuudet.

Haluamme myös painottaa, että ennen lainanottoa tulee oma taloudellinen tilanne puntaroida tarkoin, eikä lainaa tulisi koskaan ottaa, jos sen takaisinmaksu ei ole mahdollista.

Mistä tunnistaa hyvä joustoluotto tarjous?
Joustoluottoa tarvitaan usein yllättäviin menoihin. Tällöin asiakkaan on mahdotonta säästää kyseisen kokoista summaa nopeasti. Tällaisia tilanteita voivat olla lähes mikä tahansa yllättävä tilanne, suosikki bändin keikasta, kodinkoneen tai auton rikkoutumiseen. Joustoluotto on nimensä mukaisesti joustava lisä, jonka ansiosta arkeen saa tarvittavaa joustoa. Vaikka lainalla on useimmiten kiire, kannattaa lainanhakijan tutkia tarjouksia tarkkaan ja arvioida sen vaikutusta omaan talouteen. Lainaa ei kannata ottaa, ellei usko oman maksukyvyn riittävän siihen.

Joustoluotoissa, kuten muissakin lainoissa, voi olla merkittäviä eroja. Eri yritykset hinnoittelevat lainat eri tavoin ja juuri näihin kohtiin tarkka asiakas kiinnittää huomiota. Lainan korko saattaa olla edullinen, mutta siihen lisättävät lisäkulut kuten tilinhoitomaksu, saattavat nostaa luoton todellista vuosikorkoa huomattavasti. Hyvän luottotarjouksen tulee olla oikeassa suhteessa lainan summaan. Kohtuullinen korko ja maltilliset tilinhoitokulut ovat avainasemassa, ja paras tapa vertailla lainoja on niiden todellisen vuosikoron avulla. Todellinen vuosikorko sisältää kaikki kulut, toisin kuin nimellinen kuukausikorko.

Joustoluottoa ei kannata ottaa epäilyttäviltä tahoilta, kuten yksityishenkilöiltä. Valitse itsellesi tunnettu luotontarjoaja, jonka yritystiedot ja asiakasneuvonta ovat selkeästi esillä nettisivustolla. Voit ottaa yhteyttä yritykseen jo ennen lainapäätöksen tekemistä. Tarkastele toimiiko asiakasneuvonta kuten on luvattu, ja saatko yritykseltä asialliset vastaukset kysymyksiisi.

Joustoluotto joustaa tilanteesi mukaan
Nettilainat myönnetään epäilyttäviksi, sillä aiemmin pikavippejä mainostettiin hyvin kyseenalaisin keinoin. Nykyisin lainamarkkinat ovat tarkemmin säädellyt, ja sen myötä lainan ottaminen netin kautta turvallisempaa. Joustoluotto sopii erinomaisesti henkilölle, joka ei tiedä ihan tarkkaan miten suuri summa lopulta tarvitaan menoihin. Joustoluottoa ei kuitenkaan kannata ottaa sen helpon joustavuuden takia huvikseen, sillä tällöin lainaaja on vaarassa joutua taloudelliseen ahdinkoon.

Joustoluottoa harkitessa on hyvä miettiä seuraavia asioita:

  • Mihin laina käytetään?
  • Millainen taloudellinen tilanne on nyt ja lähitulevaisuudessa
  • Mieti myös mahdolliset yllättävät muutokset, jotka saattavat vaikuttaa taloutesi tilaan
  • Kuinka monta kertaa suunnittelet nostavasi joustoluottoa
  • Millaisen kuukausierän voit maksaa ilman liian tiukkaa budjetointia
  • Luuletko tarvitsevasi mahdollisia maksuvapaita kuukausia tai muita maksullisia lisäpalveluita

Joustoluoton helppous voidaan laskea positiivisten puolien lisäksi myös huonoksi puoleksi. Tästä syystä sen ottamista on harkittava tarkkaan, eikä liian heppoisin perustein tule päätyä ottamaan luottoa. Tee siis selväksi itsellesi, että kyseessä on luotto, jota käytetään vain siihen varattuun tarkoitukseen, eikä esimerkiksi heräteostoksiin.

Miksi joustoluottoa voidaan käyttää keikkalippuihin?
Joustoluotto on hyvä vaihtoehto rahoittamaan keikkalippuja, kun menoerä tulee yllättäen, eikä säästämiseen jää aikaa. Joissakin tilanteissa voi myös olla, että säästöt riittävät kustantamaan keikkamatkan osittain, eikä lainaa tarvita kokosummalle.

Joustoluotossa asiakas voi nostaa tarvittavan summan luottorajan puitteissa. Tästä syystä se soveltuu hyvin erilaisiin tarpeisiin, oli kyse sitten suosikki bändin keikasta tai kodinkoneen rikkoutumisesta.

Kuten jo aikaisemmin mainittu, lainaa otettaessa tulee lainanottajan muistaa, että laina tulee maksaa takaisin korkoineen. Siksi on tärkeää huolehtia, että elämäntilanne sallii lainanoton ja takaisinmaksujen suorittaminen on mahdollista tehdä luotolle määritetyissä aikarajoissa.