Ilmoitus: Maksatko liikaa puhelinliittymästäsi?

Ilmoitus: Monilla meistä on kalliimpi liittymä mitä olisi tarpeen. Operaattorien kilpailu asiakkaista on todella kovaa, ja liittymien nimet ja liittymätarjoukset vaihtuvat tiheään tahtiin. Monilla on ollut käytössä vuosia sama liittymä, ja päivittämällä liittymän uuteen voisi säästää helposti vähintään kymmeniä euroja vuodessa. Suomalainen puhelinliittymiin keskittynyt sivusto Liittymätarjoukset.net kerää eri operaattorien viimeisimmät liittymätarjoukset samalle sivustolle

Vinkkejä liittymän valintaan

Uuden liittymän valinnassa kannattaa ensimmäisenä miettiä, millaisia ominaisuuksia liittymältään tarvitsee. Apuna ominaisuuksien pähkäilyyn tarjoaa edelliset puhelinlaskut, joista saat selville edellisten kuukausien puheminuutit ja datapaketin käytön. Näiden asioiden selvittämisen jälkeen täytyy osata valita liittymä, jossa netin nopeus on omiin tarpeisiin sopiva. Nettiliittymän valinnassa kannattaa huomioida, käytetäänkö nettiliittymää vain uutisten tai Whatsapp-viestien lukemiseen vai jaetaanko nettiä tietokoneeseen tai televisioon. Yleensä uutisten ja sähköpostin lukemiseen riittää jo 1mbit/s maksiminopeudella varustettu liittymä ja musiikin suoratoistoon 10mbit/s liittymä. Mikäli taas liittymää käytetään suoratoiston katsomiseen 4K-kuvanlaadulla tai netti jaetaan tietokoneelle tai televisioon, kannattaa valita 100-200mbit/s maksiminopeudella varustettu liittymä.

Liittymän vaihtaminen onnistuu muutamassa minuutissa

Liittymän vaihtaminen onnistuu helposti, ja uuden liittymän tilaaminen onnistuu yleensä muutamassa minuutissa. Sim-kortti toimitetaan postitse, ja saat liittymän tilatessasi ohjeet, milloin uusi liittymä tulee voimaan. Vanhaa liittymää ei tarvitse erikseen irtisanoa, vaan uusi operaattori irtisanoo vanhan liittymän puolestasi.

Operaattori kannattaa vaihtaa, vaikka et saisi halvempaa liittymää

Vaikka et löytäisikään uutta, edullisempaa liittymää, voi operaattorin vaihtaminen olla silti fiksua. Miksi? Koska monesti vanha operaattorisi tarjoaa sinulle liittymää edullisempaan hintaan, kun olet tilannut uuden liittymän eri operaattorilta. Kilpailu operaattorien kesken on kovaa, ja he haluavat pitää asiakkaansa, vaikka joutuisivatkin tarjoamaan liittymää edullisempaan hintaan. Jos tilaat uuden liittymän ja saat vanhalta operaattorilta edullisemman tarjouksen, voi uuden liittymän vielä perua 14 vuorokauden sisällä kuluttajasuojalain mukaisesti.