Ilmoitus: Musiikkia lenkkipoluille

Ilmoitus: Teknologian kehittyminen ja älylaitteiden yleistyminen on tuonut musiikinkuuntelua ja liikuntaa lähemmäs toisiaan viime vuosien aikana. Vaikka kannettavia kasetti- ja cd-soittimia on ollut markkinoilla jo pidemmän aikaa, musiikin kuuntelu lenkkipoluilla alkoi yleistymään vasta mp3-soittimien myötä ja toden teolla älypuhelimien ja striimauspalvelujen tultua markkinoille.

Parikymmentä vuotta sitten lempiartistin uusimman raidan kuuntelu aamulenkin yhteydessä ei olisi ollut mahdollista, mutta tänä päivänä se otetaan jo itsestäänselvyytenä. Teknologian kehittyminen siis onkin tuonut musiikin kuuntelun käytännössä kaikkiin tilanteisiin ja kaikkiin paikkoihin, kun käytännön rajoitteet kuuntelun osalta ovat pääosin poistuneet.

Millaiset kuulokkeet lenkille?

Mahdollisuudet kuunteluun eri paikoissa on kasvaneet, jonka myötä myös kuulokevalikoima on kasvanut merkittävästi. Mukaan on tullut korvalappustereoiden lisäksi myös laadukkaita nappikuulokkeita ja ulkomaailmalta eristäviä vastamelukuulokkeita.

Ylivoimaisesti suosituin valinta lenkkeilijöiden keskuudessa on nappikuulokkeet, mikä on varsin ymmärrettävää: pienet ja kevyet napit pysyvät korvassa monenlaisessa menossa, eivätkä heilu häiritsevästi päässä kuten suuret sankakuulokkeet saattavat monesti tehdä. Erityisesti viime aikoina suosiota ovat nostaneet bluetooth-nappikuulokkeet, jotka ovat viimein alkaneet vastata laadultaan ja akunkestoltaan kuluttajien tarpeita, hintojen samalla laskiessa inhimilliselle tasolle.

Muista myös mobiililaitteesi suojaus

Musiikkia aktiviteettien yhteydessä kuuntelevan henkilön on tottakai pidettävä mukanaan kuulokkeiden lisäksi myös itse striimaukseen käytettävää välinettä, joka on tänä päivänä käytännössä aina älypuhelin. Liikuntaharrastusten yhteydessä älypuhelimen kolhiintumisen vaara on kuitenkin erityisen suuri. Oikeanlaiset suojakuoret ovatkin fiksu lisävaruste puhelimen ympärille lenkkeilyyn, ja parin kympin panostus laitteen suojakuoriin Kuoret.net -verkkokaupassa voi pelastaa omistajansa monissa tilanteissa jopa useiden satojen eurojen korjauslaskulta.

Mitä kalliimpi musiikin kuunteluun käyttämäsi älylaite on, sitä korkeammat ovat yleensä myös sen korjauskustannukset. Lenkkipoluilla puhelimen käyttäminen on riskialtista; hikisestä kädestä laite lipsahtaa helposti asfalttiin, aiheuttaen useimmiten kalliin vaurion puhelimeen.