Kuulijaystävällistä väkivaltapoppia – Tarkkailuluokalla Blind Channel

Keskimäärin parikymppisistä nuorukaisista koostuvan oululaisen Blind Channelin nimi kiiri viime syksynä vauhdilla yhden jos toisenkin musiikkiorientoituneen somettajan tietoisuuteen. Yhtyeen Save Me -debyyttisinglen myötä täyttyivät erinäiset verkkoalustat nopeasti innostuneesta, joskus jopa hurmoksellisesta palautteesta.

Metalcore- ja numetal-vaikutteista ”violent poppiaan” asiaankuuluvissa kostyymeissä takova ryhmä on viime kuukausien aikana lisännyt vauhtia. Antipode-tuplasinkku julkaistiin Calling Out -musiikkivideon saattelemana pari kuukautta sitten. Nyt Blind Channel on päässyt keikkailun makuun ja palaset ovat alkaneet loksahdella paikoilleen.

Viilataan ja hinkataan porukalla timanttiseen väkivaltapop-muottiin!

Blind Channelin laulaja-kitaristi Joel Hokka ja kitaristi Joonas Porko, missä ja milloin bändinne perustettiin?

Joel: ”Homma lähti liikkeelle noin vuosi sitten meidän kahden ideasta perustaa uusi, freesi ja entistä kunnianhimoisempi projekti aiemman metallimusiikkitaustamme raunioille. Avainsana oli kuulijaystävällisyys. Remmiin liittyivät aika pian sitten Olli Matela (basso), Tommi Lalli (rummut) ja vähän puolivahingon kautta räppäri Niko Moilanen. Nikollahan ei aiempaa bändikokemusta ollut silloin juuri lainkaan. Kaikki tapahtui viime vuoden keväällä/kesällä eli suurin piirtein tasan vuosi sitten.”

Kuinka luominen sujuu, teettekö biisejä yhdessä vai erikseen?

Joonas: ”Meidän biisit syntyvät rockyhtyeille perinteisellä tavalla. Useimmiten ne ideat lähtevät alun perin Joel–Joonas–Niko -kolmikolta. Sitten niitä jalostellaan bändinä ajan kanssa, viilataan ja hinkataan porukalla timanttiseen väkivaltapop-muottiin! Raskaamman musiikin kasvatteina minä ja Joel toimitaan yleensä kitarapuolen taitajina, kun taas Niko vastaa suurimmaksi osaksi koneiden ohjelmoinnista ja lyriikkapuolesta.”

Niin, olette mainostaneet musiikkianne termillä ”violent pop”. Mikä tekee Blind Channelista erityisen?

Joel: ”Violent pop on täydellinen kuvaus musiikkityylillemme. Siinä yhdistyy raskaat modernin rock- ja metallimusiikin kulmat, koneet ja rapmusiikin elementit. Ihan puhtaita popmaneereja me hyödynnetään myös. Aluksi tämä genremääritelmä oli satunnainen heitto, mutta se on sittemmin jäänyt elämään. Populaarimusiikkikenttä on jatkuvassa muutostilassa ja uskomme juuri tällä hetkellä erottuvamme joukosta.”

Kuulijakunta on kasvanut kovaa vauhtia, joten myös debyyttialbumi on todella vahvasti kiikarissa.

Suurimmat tavoitteenne juuri nyt?

Joonas: ”Suurimpana tavoitteena meillä on nyt tämä oman juttumme eteenpäin saaminen – niin keikkapuolella kuin medioissakin. Kuulijakunta on kasvanut kovaa vauhtia, joten myös debyyttialbumi on todella vahvasti kiikarissa.”

Entä suurimmat esikuvanne?

Joel: ”Jokaisella meistä on monenlaisia henkilökohtaisia esikuvia mutta yhtyeistä suurimpia kollektiivisia esikuviamme ovat epäilemättä vanhemman koulukunnan Linkin Park, Enter Shikari ja Thirty Seconds To Mars. Esikuvia löytyy kuitenkin raskaasta djent-möyrinnästä moderniin popmusiikkiin asti.”

Olette kiinnitettynä useammalle tulevan kesän suurimmista kotimaisista festareista. Miten näin pääsi käymään?

Joonas: ”Muun muassa Provinssissa, Ilosaaressa ja Qstockissa tosiaan ollaan. Festarislotit tulivat näiden kolmen festivaalin yhteisen bändivaihdon kautta, johon paikalliset Rotos (oululainen elävän musiikin yhdistys) ja Rockpolis (musiikin tiedostus- ja neuvontakeskus) valitsivat meidät edustamaan kotikaupunkiamme Oulua. Noiden kolmen lisäksi lähdetään viettämään juhannusta Nummirockiin, jossa soitamme Wacken Metal Battle -kilpailun Suomen finaalissa. Sinne tulimme valituksi 200 bändin joukosta. Festarikesä starttaa meillä 6.6. kaksipäiväisen Jääli City Rock -festivaalin puitteissa.”

Teksti: Eero Tarmo
Kuva: Krista Jokimäki/Janne Taipaleenmäki
Tutustu: www.facebook.com/blind.channel