JACKIEN LEVEN & MICHAEL COSGRAVE: Wayside Shrines And The Code Of The Travelling Man

JACKIEN LEVEN & MICHAEL COSGRAVE
Wayside Shrines And The Code Of The Travelling Man
Cooking Vinyl

Jackie Leven kiertää työkseen Eurooppaa, sen syrjäisiä klubeja ja vaatimattomia konserttisaleja. Sooloalbumeja 61-vuotiaalla veteraanilla on takanaan jo kolmisenkymmentä, vaan eivätpä pelkät levyt takaa elantoa. Ruokarahat on kerättävä pitkien matkojen päästä – keikkapalkkio kerrallaan.

Erityisesti Saksa on tullut Jackie Levenille tutuksi viime vuosikymmenien aikana. Sen hotelleissa hän on kiinnittänyt huomionsa erikoiseen ilmiöön: niiden julkisissa tiloissa on aina esillä kukkia ja taideteoksia. Vastaaviin pieniin taidenäyttelyihin ei Jackie Leven ole törmännyt missään muualla. Hän alkoikin kutsua niitä ”tienvarren alttareiksi”.

Nyt Jackie Leven on yhdessä keikkakaverinsa, multi-instrumentalisti Michael Cosgraven kanssa rakentanut albumikokonaisuuden näille reissumiesten arjen pyhille paikoille. Kaikki levyn laulut on tehty parin viime vuoden aikana saksalaisissa hotelleissa. Nauhalle onkin tallentunut matkalla olon ainutlaatuista tunnelmaa: ihminen on irtautunut arkirutiineistaan ja siten vapaa pohtimaan ja luomaan uutta.

Komealla baritonillaan Leven tulkitsee monenlaisia kokemuksia. Hannoverissa syntynyt Swine Flu Fever Blues kertoo sikainfluenssan luomista harhakuvista, To Live And Die In Levenland sai innoituksensa Frankfurtin goottilaisesta hautausmaasta ja eron haikeutta pohtiva Deep Purple Cloak tehtiin siinä hotellissa, missä The Beatles aikoinaan asui Hampurissa.