Sitä Tim Armstrong tulee tuskin avoimesti myöntämään, mutta aika paljon olisin valmis lyömään likoon, että Indestructiblesta ollaan kaavailtu Rancidin lopullista läpimurtoalbumia. …And Out Come The Wolves (1995) on viimeisin bändin täysosumalevy ja se nosti Rancidin nimen punk-piirien ulkopuolellekin. Tarpeeton reggae-levy Life Won´t Wait ja räkäinen bändin nimeä kantanut hardcore-levy olivat vastareaktiota kaupalliselle menestykselle, mutta nyt Armstrong tuntuu antaneen periksi, sillä Indestructiblen takana jakelijan ominaisuudessa lymyilevät monikansalliset Warnerin veljekset ja musiikillisesti ollaan palattu …And Out Come The Wolvesin tunnelmiin.
Rancidin levyille tyypilliseen tapaan myös Indestructible on ängetty täyteen tavaraa, sillä 19 biisiä liki tuntiin on aika stydi annos. Mutta vastoin kuin kahdella edellisellä albumilla, ei materiaalin määrä ole itsetarkoitus, vaan kokonaisuus on erittäin hyvin balanssissa. Edellisen levyn huutopunkki on enää muisto vain, ja äreämmistä sävyistä vastaa toisen kitaristi-laulajan Lars Frederiksenin karheampi ääni ja satunnaiset Out Of Controlin tyyppiset välipalat.
Arvottaa Indestructiblea millä mittarilla tahansa, täytyy sitä pitää bändin uran yhtenä parhaimmista. Huomaamattomalla ska-takapotkulla terästetty Django, laiskanpulskeista Tyynenmeren rytmeistä huolimatta poliittinen Arrested In Shanghai, bändille tyypillinen tarinaraita Memphis ja "rock'n'roll/ rock'n'roll" -mantrallaan levyn tarttuvin biisi Spirit Of ´87 ovat vain muutama esimerkki laatutavarasta.
Oli Indestructiblen kohtalo ajan hampaan purennassa sitten mikä tahansa, kannattaa tällaisesta taidonnäytteestä olla ylpeä.
RANCID: Indestructible
Arvio julkaistu Soundissa 09/2003.
Kirjoittanut: Antti Luukkanen.
Arvio
RANCID
Indestructible
Hellcat
Indestructible
Hellcat