SNIPE DRIVE: Headfirst

SNIPE DRIVE
Headfirst
Piss Poor

Antti ja Heikki Huurinaisen alun perin vuonna 2001 perustaman Snipe Driven Headfirst on kokoonpanomuutoksia kokeneen ja neljän vuoden levytystauolta palanneen ryhmän kolmas studioalbumi. Nyt päristellään jossakin Weezer – Major Label -akselilla.

Osasyylliseksi jälkimmäiseen voitaneen nimetä tuottajan pallilla istunut Arto Tuunela. Vahvoja SOAD-katkujakin irtoaa (One Creepy Night). Snipe Driven kahden ensimmäisen levyn (2007 julkaistu Cables ja kaksi vuotta myöhemmin seurannut At The Night Sky) kokonaisuuksia verottanut roiskimisen tuntu on tiessään ja tilalle on kipattu iso läjä yhtyeen valttikortteja (herkkyys + tiukkuus) linjaavaa näkemystä. Satumaisia stemmoja ja c-osia (Moonraker, Superior) sisältävällä Headfirstillä ei liiemmin lätsytellä.

Snipe Driven vahvuus suhteessa potentiaalisiin kilpailijoihinsa piilee sävellys- ja sovitustyön ajatuksellisuudessa. Ilmatiiviin kokonaisuuden kappaleet ovat kautta linjan tasavahvoja, moni melodioillaan edukseen erottuvan korskeita. Headfirstin onnistuessa antamaan jokaiselle rockista pitävälle jotakin ilman hampaiden hioutumista, on yksi vuoden rocklevyistä hyvin todennäköisesti tässä.