SOFTENGINE: We Created The World

SOFTENGINE
We Created The World
Sony

Seinäjokelainen Softengine tuli ja teki sen, minkä moni ei uskonut olevan mahdollista − aidosti vaikuttavan rocklevyn vailla euroviisukrapulan häivääkään. Aki Sihvosen tuottamalla albumilla prameat elektro-elementit nivoutuvat poikkeuksellisen saumattomasti laulaja-kitaristi Topi Latukan ja kosketinsoittaja Henri Oskárin tyylitajuisesti säveltämiä melodioita ryhdistäviksi osasiksi.

Ei Softenginen debyytti silti kokonaisuutena täysin eheä ole − esimerkiksi itsessään pätevä UMK-rykäisy Something Better istuu muun albumin linjaan hieman pakotetusti. Brittiläisittäin hurmoksellinen In Disarray, skandinaavisesti hummaava Phone Call From Unknown ja vuoden sykähdyttävimpiin neljäminuuttisiin lukeutuva The Sirens ovat kuitenkin kaikki sen verran vahvoja näyttöjä alle 20-vuotiaiden tekijöidensä ihokarvoja nostattavista kyvyistä, että on suorastaan hykerryttävää odottaa, millaisen kehityskaaren näyttävän startin levytysuralleen saanut yhtye onnistuu uralleen luomaan.

Suuressa maailmassa menestyminen edellyttää intohimoa, karismaa ja nöyryyttä. Yhtyeenä Softengine on jo ensialbuminsa julkaistuaan tämän kolminaisuuden ruumiillistuma.