Tarkkailuluokka | Too Slow: Tyylikkäästi whatever goes -asenteella

"Berlinin punkkarit ei tykänneet meidän jamien temmosta ja seuraavaksi tulikin d-biittiä loppuillan ajan. Too Slow on kyllä osoittautunut hyväksi nimeksi: se kuvaa meidän bändiä erinomaisesti."
8.2.2019 19:26

Tarkkailuluokka nostaa esille uusia ja tuoreita artisteja, joita kannattaa pitää silmällä.

Vahvasti 1990-lukulaiseen estetiikkaan nojaava helsinkiläinen Too Slow julkaisi joulukuussa debyyttikokopitkänsä. Voimapop-melodioiden, kovaäänisten kitaroiden ja stemmalaulujen nimeen vannova yhtye sai alkunsa kesällä 2016, kun kitaristi Juuso ja rumpali Janne olivat palanneet Euroopan-kiertueelta samoiten 90-luvulta ammentavan Lokit-bändinsä kanssa.

–  Nimi tarttui mukaan tolta reissulta, kun Berliinissä keikkajärkkäri kyllästyi meidän jameihin kuiskaten Juuson korvaan, että ”this is too slow, this is shit you know…” Mietittiin, että toihan ois hyvä nimi bändille, Janne avaa Too Slow’n syntytarinaa.

– Berlinin punkkarit ei tykänneet meidän jamien temmosta ja seuraavaksi tulikin d-biittiä loppuillan ajan. Too Slow on kyllä osoittautunut hyväksi nimeksi: se kuvaa meidän bändiä erinomaisesti, Juuso heittää puolitosissaan.

Alussa Too Slow koostui vain Jannesta ja Juusosta, mutta kesän kääntyessä syksyyn yhtye kasvoi basisti Iirolla ja kitaroihin tarttuneilla Sampolla ja Joelilla.

Too Slow’n joulukuussa julkaistu nimikkodebyyttialbumi syntyi nopeasti bändin perustamisen jälkeen, vain pari kuukautta kasassa olevalla kokoonpanolla. Albumi äänitettiin jo alkuvuodesta 2017, mutta julkaisu viivästyi miksausvaiheen venähdettyä.  

– Biisejä syntyi monella eri tavalla monen eri jäsenen kynästä todella nopeasti siinä alkukiimassa. Jälkiäänitykset tehtiin pääosin mun kotona melkoisen sumuisissa tunnelmissa. Yritin sitten miksata levyn kasaan nopsaan, mut siinä meni reilu vuosi loppujen lopuksi, Janne valottaa.

Jälkiäänitykset tehtiin pääosin mun kotona melkoisen sumuisissa tunnelmissa. Yritin sitten miksata levyn kasaan nopsaan, mut siinä meni reilu vuosi loppujen lopuksi.”

Too Slow’n estetiikka pohjaa sekä musiikillisesti että visuaalisesti, VHS-henkisillä musiikkivideoilla ja varhaisen internetin ikoneja hyödyntävällä levyn kannella, 1990-lukulaiseen tunnelmaan. Yhtyeen jäsenet eivät sanoisi kuvakielen nostalgista henkeä harkituksi valinnaksi.

– Vähän sellainen whatever goes -asenne meillä on ollu. Tehty niin kuin tuntuu hyvälle. Toisaalta ysärihommiin on vähän niin kuin kasvanut kiinni, kun on elänyt teinivuodet telkkaria katsellen, kun MTV:ltä tuli vielä musaa ja sitä estetiikkaa, kitaristi Janne pohdiskelee.

Juuso pitää ideoiden spontaania toteuttamistapaa Too Slow’n parhaana puolena, mutta hän toisi 1990-luvulta nykypäivään takaisin kaksi asiaa.

– Ysäriltä on itsellä ikävä oikeaa MTV:tä ja JYRKI!-ohjelmaa. Nykyään tietenkin kaikkea on tarjolla paljon helpommin ja enemmän, mutta siitä tulee välillä toivoton ähky.

Kvintetti tiivistyi kvartetiksi, kun kitaristi Joel jäi sivuun yhtyeestä vuoden 2018 aikana. Vaikka Too Slow’n esikoinen julkaistiin vasta hetki sitten, on toinen albumi jo äänitetty ja lähes miksattu.

– Yritetään saada se ulos tänä vuonna mahdollisimman pian, Janne lupailee. – Ensi kesänä tehdään yhteiskeikkoja meidän lempiskottibändi Min Dieselin kanssa. Heinäkuussa mennään Skotlantiin ja elokuussa vastavuoroisesti kierretään Suomea.

Too Slow’n maailmanvalloitus ei jää Skotlantiin. Yhtyeen kokopitkä julkaistaan keväällä ainakin Australiassa ja suunnitteilla on split-julkaisut Min Dieselin sekä aussibändi Tape/Offin kanssa.

– Keikkoja ois kiva soittaa sopivasti ja ainakin yksi ulkomaan keikka on noiden Jannen mainitsemien Skotlannin päivien lisäksi tulossa, Juuso vihjaa.

Tiedätkö yhtyeen tai artistin, joka ansaitsee pulpettinsa Soundin Tarkkailuluokalle? Ilmianna heidät meille seuraavalla kaavakkeella:

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.

Ota myös haltuun Soundin Tarkkailuluokka-soittolista, jolta löydät (lähes kaikki) sarjassa esitellyt artistit siististi yhdessä paketissa:

Lisää luettavaa