Gene Simmonsista Ozzy Osbournen sijoitus Rolling Stone -lehden mahtavimpien laulajien listalla on ”rikollisen” alhainen

Kiss-basisti kuitenkin lisää, ettei tällaisilla listoilla ole artisteille merkitystä.
5.1.2023 23:23

Rolling Stone -lehti julkaisi hiljattain listan kaikkien aikojen mahtavimmista laulajista. Lista on herättänyt sosiaalisessa mediassa runsaasti keskustelua ja saanut osakseen myös kritiikkiä: monien laulajien sijoitusta pidetään joko liian korkeana tai liian matalana ja eräiden nimien puuttuminen kokonaan on myös aiheuttanut närää. Erityisesti kummastusta on aiheuttanut rock- ja hevilaulajien heikompi menestys.

TMZ-lehden toimittaja kohtasi Kissin Gene Simmonsin ja kyseli tältä, mitä laulava basisti ajattelee Rolling Stone -lehden listasta, jossa esimerkiksi häntä tai bänditoveriaan Paul Stanleya ei noteerattu ollenkaan.

”Ei minua kiinnosta. Ihan oikeasti”, Simmons totesi ykskantaan ja lisäsi, ettei listojen ja äänestysten pitäisi liikuttaa artisteja suuntan tai toiseen.

”Jos olet menestynyt, se riittää. Kun fanit tulevat katsomaan sinua keikalle, se on tärkein kunnianosoitus. En tiedä, miten paljon merkitsee päästä jollekin listalle, jonka jonkun lehden toimittajat ovat takahuoneessa laatineet.”

TMZ:n toimittaja kysyi myös Simmonsilta, mitä tämä ajattelee siitä, ettei Ozzy Osbourne sijoittunut listalla 112 sijaa korkeammalle. Kiss-basisti piti tätä ”rikollisena”.

”Kun asiaa oikein ajattelee, miten hyvin joku laulaa voi olla vain pieni osa siitä, mitä he tekevät. Otetaan esimerkiksi Jimi Hendrix, jonka ura jäi lyhyeksi, mutta joka oli hyvin tunnettu. Mutta pärjäisikö hän American Idolissa? Entäpä Bob Dylan, jonka kanssa olen tehnyt biisejä ja jonka tunnen hyvin. Pärjäisikö hän American Idolissa?” Simmons pohtii.

”Miten hyvin laulat ei ole kaikkein tärkeintä. Tärkeintä on se, onko sinulla oma tyyli. Onko sinulla ääni, josta kuulija sanoo heti: ’Minä tunnen tuon äänen’.”

Lisää luettavaa