Hanoi Rocks vihasi kakkoslevyään sen julkaisun aikaan – pian kuullaan, millainen levystä piti oikeasti tulla

25.11.2022 09:00

Soundissa 7/22 kerrottiin iloisia uutisia Hanoi Rocksin ystäville: yhtyeen toinen albumi Oriental Beat julkaistaan uudelleen miksattuna versiona. Tämä vuonna 1982 alun perin ilmestynyt levy muistetaan erityisesti siitä, että yhtye itse oli sen tekemisen aikaan voimiensa tunnossa, mutta albumin soundimaailma ei ole koskaan miellyttänyt ketään. Bändi itsekin kauhistui kuullessaan Peter Wooliscroftin miksauksen, mutta 1980-luvun alussa ei kenelläkään ollut aikaa tai varoja painaa jarrua ja tehdä asioita uusiksi. Niinpä Oriental Beat jäi kaivertamaan Hanoi-muusikoiden mieliä vuosikymmeniksi.

17. maaliskuuta koittaa viimein kuitenkin se hetki, kun yleisö kuulee Oriental Beatin sellaisena kuin yhtye sen tarkoitti. Svart Records julkaisee albumin uudelleen Petri Majurin ja orkesterin itsensä toteuttamana miksauksena. Oriental Beat – 40th Anniversary Re(al)mix julkaistaan vinyylinä, cd:nä ja digitaalisesti. Digijulkaisun hoitaa Svartin sijaan Universal.

”Tämä 40 vuotta aikaa vienyt uusi versio ei ole vain remix vaan The Real Mix, todellinen miksaus, jonka teossa Hanoi Rocks on ollut alusta asti mukana”, Michael Monroe intoilee tiedotteessa.

Bändin jäsenet ovat kaikki yhtä mieltä siitä, että Oriental Beatin alkuperäinen miksaus oli kelvoton. Sami Yaffa toteaa tiedotteessa albumin olevan bändin uran huonosoundisin levy, ja Monroen mukaan tuottajalla ei ollut aavistustakaan siitä, mistä Hanoi Rocksissa oli kyse. ”Hänen miksauksensa meni hirvittävällä tavalla pieleen”, Monroe sanoo.

Nasty Suicide puolestaan kertoo, että levy purettiin alkutekijöihinsä ja rakennettiin uudestaan niin, että sen todellinen sisältö pääsee esille. ”Lopputulos on meille unelma, jonka toteutumista odotettiin pitkään – tästä levyssä oli aina kysymys!” Nasse kirjoittaa. ”Oriental Beat on nyt parempi kuin koskaan. Tältä sen oli tarkoitus kuulostaa. So enjoy it… Another shot of Hanoi Rocks”, Andy McCoy puolestaan ilmoittaa.

Maaliskuussa siis kuullaan, millainen tuotos sieltä on tulossa. Saapa nähdä, päätyvätkö herrat tekemään albumijulkaisun myötä myös lisää keikkoja – tästähän on kuulunut taannoisen reunion-esityksen jälkeen ristiriitaisia kommentteja, kun Andy on ollut avoin ajatukselle ja Monroe hivenen vastahankaisempi. Katsotaan.

Lisää luettavaa