”Helvetin ruotsalainen, älä koske minuun” – Bauhausin laulaja heitettiin pihalle omalta keikaltaan

14.12.2018 08:37

Tukholmassa tapahtuu! Goottipioneeri Bauhaus konsertoi länsinaapurissamme 12. joulukuuta, ja tällä kertaa voi sanoa, että keikka meni oikein perusteellisesti poskelleen. Asiasta uutisoivat Dagens Nyheter sekä liki kaikki maailman musiikkisivustot – otetaan Pitchfork tässä nyt esimerkiksi.

Kaikki sai alkunsa, kun 61-vuotias laulaja Peter Murphy hermostui pahanpäiväisesti kesken keikan. Joidenkin tietojen mukaan hän olisi turhautunut muutamiin katsojiin, jotka puuhailivat omiaan keikan seuraamisen sijaan, ja toisaalla kerrotaan hänen korvamonitorinsa temppuilleen. Kiertuekitaristi Mark Gemini Thwaite puolestaan kertoo Pitchforkille Murphyn olleen päihtynyt.

Murphyn käytös muuttui joka tapauksessa sangen vaaralliseksi. Paikalla taltioitu Instagram-video näyttää, miten laulaja viskoi pulloja yleisöön. Nämä osuivat sekä katsojiin että äänentoistolaitteistoon. Yksi avattu pullo lensi miksauspöydän päälle, ja kallisarvoinen laite meni luonnollisesti epäkuntoon. Osa yleisöstä sai vammoja.

Kun musiikki taukosi, Murphy poistui takahuoneeseen ja klubin henkilökunta kehotti häntä poistumaan paikalta. Laulaja ei kuitenkaan ollut yhteistyöhaluinen, vaan palasi saliin ja alkoi käyttäytyä uhkaavasti. Kun Murphy oli uhonnut jonkun aikaa ja antanut nyrkinkin heilua, järjestysmiehet niputtivat hänet maahan.

Fuck you, you Swedish cunt, don’t touch me”, Murphy huutaa alempana olevassa Youtube-videossa, ennen kuin huitaisee nyrkillä ja joutuu järjestysmiesten jyrän alle.

Murphy ei tiettävästi joutunut tempauksensa vuoksi putkaan, vaan muusikko saateltiin hotelliin nukkumaan päänsä selväksi.

Tässä vaiheessa on vielä epäselvää, millaisia seuraamuksia sekoilusta on tulossa, mutta ilmeisesti useampikin taho on ollut poliisiin yhteydessä.

Sillä lailla. Katso mainitut videotallenteet alempaa:

View this post on Instagram

#bauhaus #petermurphy #nalen #davidj #stockholm

A post shared by Angela (@d1zzydishes) on

Lisää luettavaa