Ja niinhän siinä kävi, että Jack Whiten lauantai kului historiaa tehdessä – näin soi vinyyli miltei 30 kilometrin korkeudessa

Jack Whiten johtaman Third Man Records -levy-yhtiön syntymäpäiväjuhlien huipennus, kunnianhimoinen avaruuden valloitusyritys vinyylisoittimen voimin onnistui kuin onnistuikin. NASA-mies Kevin Carricon suunnittelema, Icarus Craft -nimeä kantanut levysoitin kohosi 28,7 kilometrin korkeuteen alle 90-minuutissa pyörittäen samalla kullattua Carl Saganin A Glorious Dawn -kiekkoa koko matkansa ajan.

Onnistuneen tehtävän jälkeen julkaisemassaan lausunnossa Jack White toteaa seuraavaa: ”Päätavoitteemme projektin alusta sen päätökseen saakka oli tarjota insipiraatiota, sekä ruokkia musiikin ja vinyylin ystävien mielikuvitusta. Luovien impulssiemme yhdistely tieteeseen on intohimomme ja huolimatta projektimme mittakaavasta, oli riemastuttavaa päättää tehdä jotakin, jota ei ole koskaan aiemmin tehty ja työskennellä armottomasti sen onnistumiseksi. On myös hyvin tyydyttävää, että pystyimme tekemään kunniaa Carl Saganin kaltaiselle tiedemiehelle ja unelmoijalle. Toivomme, että onnistumisemme inspiroisi muita unelmoimaan isosti ja aloittamaan omia tehtäviään, mitä ikinä ne sitten ovatkaan.”

Voit katsoa koosteen lennosta tästä:

Koko tehtävä on puolestaan katsottavissa alta.