Kierrätys kannattaa – Jarkko Martikainen Ja Luotetut Miehet -kokoonpanolta ep

"Jos tätä kokonaisuutta kuuntelee pienessä nousuhumalassa hyvin lujaa ja huutaa laulujen taukopaikoissa, tämä käy myös liveäänitteestä."

Jarkko Martikainen Ja Luotetut Miehet. Kuva: Tomi Palsa

Yup-vuosiensa jälkeen viisi sooloalbumiakin pyöräyttänyt Jarkko Martikainen palaa julkaisukantaan alkavan vuoden tammikuussa. Martikaisen vanhoja kappaleita uuteen uskoon muokkaava Kierrätyspiste-ep näkee päivänvalon 29.1.

Soolokeikkojensa lisäksi Martikainen on kiertänyt lähes kaksi vuotta Luotetut Miehet -yhtyeensä kanssa ja täten koplasta onkin kehkeytynyt nimensä veroinen kokoopano:

Alkuvuodesta 2014 lähdimme Koirien taivas -kiertueelle. Yhtye oli nuori, vasta muutaman kuukauden ikäinen, ja siksi annoin sille nimeksi Luotetut Miehet. Toivoin nimen toimivan enteellisesti, hyvää tehden. Ehkä taikauskosta oli apua, sillä nelikkomme juoksu tuntuu ajan kuluessa vain paranevan. Jo noista ensikeikoista saakka on kyselty, aiommeko tehdä livelevyn. Emme omaa mitään periaatteellista sellaista vastaan, joten kokeilimme idean toimivuutta, mutta ongelmat iskivät juuri taltiointipuolella: hyvä soittaja ei aina ole paras mahdollinen organisaattori. Jossain vaiheessa ajatus livelevystä hiipui taka-alalle ja unohtui, Martikainen tuumii ja jatkaa:

Sittemmin palasin miettimään, mikä on tekemisessämme oleellisinta: sekö, että kappaleet äänitettäisiin nimenomaan keikoilla, vaiko itse versiot, jotka yhtye on joistain ikääntyneemmistä lauluistani tehnyt? Päädyin jälkimmäiseen ja näin tulevalla levyllä kuullaan neljä uudelleensovitusta. Ja jos tätä kokonaisuutta kuuntelee pienessä nousuhumalassa hyvin lujaa ja huutaa laulujen taukopaikoissa, tämä käy myös liveäänitteestä. Tärkeintä on kuitenkin se, että näissä versioissa Luotetut Miehet pystyvät tekemään jo kerran jossain muodossa julkaistuista lauluista hieman verevämpiä, saaden ne kuulostamaan enemmän siltä, mitä ne jo trubaduurimuodoissaan olivat.

Ja mitä biisejä sitten on mukana? Kierrätyspisteen kappalelista näyttää tältä:

1. Yhdessä, yhtenä
2. Muovailuvahaa
3. Missä kotini on?
4. Toivo

Jarkko Martikaisen Ja Luotettujen Miesten Kevätjäällä 2016 -kiertue köröttelee seuraavasti:

4.2.2016 45-Special, Oulu
5.2.2016 Lutakko, Jyväskylä
6.2.2016 Kerubi, Joensuu
12.2.2016 Sellosali, Espoo
13.2.2016 Suisto-klubi, Hämeenlinna
20.2.2016 Klubi, Tampere
26.2.2016 Klubi, Turku
27.2.2016 Henry’s Pub, Kuopio
3.3.2016 Tavastia, Helsinki
4.3.2016 House Of Rock, Kouvola
5.3.2016 Rock Bar Monttu, Pori

Martikaisen Luotettuihin Miehiin lukeutuvat Anssi Salminen (kitarat, taustalaulu), Luis Herrero (basso, taustalaulu) ja Ema Hurskainen (rummut, taustalaulu).

Ennen Kevätjäällä-turneeta Jarkko Martikaisen voi nähdä myös soolokeikoilla paikoissa:

8.1.2016 Kulttuurikuppila Brummi, Rauma
15.1.2016 Teatteri Vanha Juko, Lahti
22.1.2016 Vihreä talo, Riihimäki
31.1.2016 Mäntsälän kirkko / Pop-messu, Mäntsälä