Kiko Loureiro ei jatka Megadethin riveissä – ”En halua pilata bändin suunnitelmia”

Jo syyskiertueen väliin jättänyt kitaristi pysyy edelleen sivussa.
19.11.2023 20:46

Megadeth kiersi syksyllä ilman kitaristi Kiko Loureiroa tämän jäätyä kotiin perhesyistä. Loureiron sijaisena Pohjois-Amerikan-kiertueella nähtiin muun muassa Wintersunista ja Smackboundista tuttu Teemu Mäntysaari.

Nyt vuonna 2015 bändiin liittynyt Loureiro on julkaissut some-kanavissaan tiedotteen, jossa tämä kertoo, ettei aio palata takaisin Megadethiin – ainakaan vielä ensi vuonna.

”Yhtyeellä on ensi vuodelle suunnitelmissa entistäkin enemmän keikkailua. Pitkällisen puntaroinnin ja Dave Mustainen sekä bändin managereiden kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen tulimme yhteisesti siihen päätökseen, että on oikein jatkaa poissaoloani. En halua pilata bändin suunnitelmia tai sitä kovaa työtä, mitä nämä kaikki uskomattomat ihmiset näiden kiertueiden eteen ovat tehneet”, Loureiro kertoo tiedotteessaan.

”Yhdeksän vuotta Megadethissä on ollut uskomaton matka täynnä hetkiä, jolloin minun on ollut pakko nipistää itseäni. Unohtumattomia kiertueita, Grammy-palkinto Dystopiasta, ehdokkuuksia The Sick, The Dying And The Deadistä, näin muutamia kohokohti mainitakseni. On vaikea pukea sanoiksi, miten järisyttävä kokemus tämä on ollut. Kuka tahansa fani pystyy varmasti arvostamaan sitä, miten uskomatonta on saada soittaa ja tehdä musiikkia bändissä, jonka parissa on kasvanut, ja jakaa lavan legendaarisen Dave Mustainen sekä uskomattomien muusikoiden kuten James LoMenzon ja Dirk Verbeurenin kanssa, uskomatonta crew’ta unohtamatta. Kaikkein hienoin asia on kuitenkin ollut päästä tutustumaan uskomattomiin faneihin ympäri maailman.”

Mahdetaanko Loureiroa nähdä enää bändin riveissä ollenkaan? Tekeeköhän Mustaine Mäntysaaresta nyt virallisesti uuden taistelutoverinsa? Bändin virallista tiedotusta odotellessa!

Päivitys 19.11.2023 21.53: Uutista tarkennettu.

Lisää luettavaa