Kunnia sille jolle kunnia kuuluu – Slipknotin Corey Taylor ylistää vahvoin sanankääntein David Bowieta

19.9.2023 09:39

Slipknot ja David Bowie eivät kenties musiikkinsa puolesta asetu luontevasti lähelle toisiaan, mutta se ei estä Corey Tayloria fanittamasta Bowieta täysillä. Slipknot-laulaja istahti taannoin Kyle Meredith with… -podcastin vieraaksi, ja puheenaiheeksi valikoitui muun muassa tämä edesmennyt populaarimusiikin jättiläinen, jota Taylor kehuu täysin pelottomaksi.

”Enkä usko, että hän on koskaan saanut kaikkea ansaitsemaansa arvostusta. Kaikki kutsuvat häntä kameleonttimaiseksi, mutta ei se pidä paikkaansa, sillä hän oli pikemminkin aina edellä aikaansa. Hän tiesi aina, mitä seuraavaksi tapahtuisi, ja muut yrittivät sitten pysyä hänen perässään”, Taylor sanoo.

”Ziggy-hahmo oli jo ennakkoon sitä, mitä punk oli hieman myöhemmin, ja Scary Monsters -aikakausi ennakoi puolestaan new wavea. Kaikki vain loksahti paikoilleen, koska hän tiesi, mihin suuntaan asiat olivat menossa.”

”Itse olen yrittänyt ottaa häneltä oppia nimenomaan tässä asiassa. Hän oli loistava säveltäjä ja peloton laulunkirjoittaja, mutta lisäksi hän ei välittänyt trendeistä tai siitä, mitä hänen piti saada myytyä, tai siitä mikä oli turvallisin vaihtoehto. Pikemminkin ajattelutapa oli: ’Sillä ei ole väliä, mikä tuntuu turvalliselta, koska tällaista kamaa minun sisimmästäni tällä hetkellä tulee. Se voi olla erilaista tai vaarallista, mutta sillä ei ole väliä, koska se on minua.”

Hyvä oppi kyllä! Katso koko haastattelu täältä.

Lisää luettavaa