Artisti: David Bowie

Muistatko sen kapakan David Bowien Let’s Dance -videolla? Se on yhä olemassa – ja myynnissä

David Bowien vuonna 1983 julkaiseman Let’s Dance -albumin nimikappaleesta kehkeytyi valtaisa hitti, joka soi edelleen Suomenkin radioaalloilla harva se päivä. Biisin menestyskulkua joudutti Australiassa kuvattu musiikkivideo, jolla Bowie esiintyy kontrabasistin kera Carindan pikkukaupungissa sijaitsevassa pubissa. Videon kuvauksista saattaa olla kulunut jo pian 40 vuotta, mutta rakennus on yhä pystyssä – ja nyt sen voi halutessaan ostaa vaikka omakseen.

Classic Rock -lehden lukijat ovat puhuneet: tässä ovat kuluneen vuosikymmenen parhaat rocklevyt

Vuosikymmenen lähestyessä loppuaan lukuisat musiikkimediat eri puolilla maailmaa ovat alkaneet täyttyä listauksista kuluneen kymmenen vuoden parhaista levytyksistä. Yksi tuoreimmista sellaisista tulee perinteikkäältä Classic Rockilta, joka pyysi lukijoitaan rankkaamaan vuosien 2010–2019 välillä ilmestyneet rockalbumit paremmuusjärjestykseen.

Miltä kuulostaa, kun Nine Inch Nails -johtaja Trent Reznor tarttuu David Bowien superhittiin?

Onkos tullut Watchmeniä katsottua? Alan Mooren supermaineikkaan sarjakuvan tarinaa jatkava tv-sarja sai musiikkipuolelle kovia tekijöitä, kun Trent Reznor ja Atticus Ross pestattiin huolehtimaan sarjan musiikista. Kaksikko onkin tehnyt asiallista työtä, ja duo on epäilemättä vahvoilla esimerkiksi Emmy-palkintoa silmällä pitäen.