Lars Ulrichilla kovat tavoitteet: uusi Metallica-albumi valmiiksi vielä kevään aikana

Lars Ulrich kommentoi Rolling Stone -lehdelle matalalla profiililla viime aikoina operoineen Metallican varautuvan kiireiseen vuoteen 2016. Yhtyeen faneja lämmittänee erityisesti miehen mietteet uutta, jo vuosikausia odotettua albumia kohtaan:

– Nähdäkseni tästä vuodesta on tulossa melko toiminnantäyteinen, ainakin sen toisesta puoliskosta, rumpali avaa yhtyeen suunnitelmia ja jatkaa:

– Luonnollisesti meidän täytyy seuraavaksi viimeistellä uusi levymme, mutta onneksemme olemme jo melko pitkällä sen kanssa. Toiveissa olisi saada levy valmiiksi kevään aikana. Luvassa olisi siis myös paluu keikkailun ja kaiken muun hauskanpidon pariin.

Uutta Metallica-albumia on työstetty hartaudella ja kaikessa rauhassa jo yhdekän kuukauden ajan, mutta odotukseen on ollut muitakin syitä kuin vain sävellysprosessin nopeus. Yhtye on samaan aikaan valmistellut muun muassa deluxe-uusintajulkaisuja Kill ’Em All  ja Ride the Lightning -albumeistaan sekä koostaneet Pariisin Bataclanissa vuonna 2003 nauhoittamaansa materiaalia hyväntekeväisyystarkoituksiin julkaistavaa live-albumia varten.

Edellä mainittujen projektien lisäksi bändi on osallistunut myös kirjailija Matt Taylorin Master of Puppetsin luomisprosessiin keskittyvän Back to the Front -kirjan työstämiseen. Ei siis ihmekään, että Ulrich on itsekin hieman pyörällä päästään kaikkien kiireidensä keskellä:

– Työskentelymme on jakautunut kahtia uuden albumin ja kaikkien tulevaisuudessa odottavien haasteiden, sekä uusintajulkaisujen ja Matt Taylorin kirjan välillä. Toinen jalkamme on ollut menneisyydessä käydessämme läpi vanhoja valokuvia, musiikkia ja muistoja ja toinen jalka puolestaan tukevasti tulevaisuudessa. Kyse on ollut kaikkien näiden eri energiavirtojen yhdistämisestä, enkä oikein edes tiedä kuinka niihin tulisi aina suhtautua.

Ulrich päättää haastattelun kuitenkin toteamalla Metallican jäsenistöllä riittävän yhä potkua ja tavoitteita:

– Mielestäni olemme edelleenkin melko nuoria ja meillä on jotakin todisteltavaa jäljellä. Tavallaan yritämme vieläkin vain oppia ymmärtämään tätä kaikkea.