Mick Mars ei usko enää pääsevänsä sopuun vanhojen Mötley Crüe -bänditoverien kanssa – ”Olemme ohittaneet sen pisteen”

20.2.2024 18:31
Mötley Crüe "jäähyväiskiertueellaan" vuonna 2015. Nikki Sixx vasemmalla, Mick Mars keskellä, Vince Neil oikealla. Taustalla rumpali Tommy Leen siluetti.
Pacific Press Media Production Corp. / Alamy / All Over Press

Mötley Crüen perustajiin lukeutuneen kitaristi Mick Marsin ja bändin tiet erkanivat riitaisissa merkeissä loppuvuonna 2022 menestyksekkään paluukiertueen jälkeen. Keväällä 2023 Mars haastoi laulaja Vince Neilin, basisti Nikki Sixxin ja rumpali Tommy Leen oikeuteen väittäen, että hänet savustettiin bändistä ulos. Vakavasti sairaan Marsin oli tarkoitus lopettaa ainoastaan keikkailu, mutta pysyä silti yhtyeen virallisena jäsenenä. Muu bändi taas tulkitsi asian niin, että jos ei keikkaile, ei ole myöskään bändissä. Oikeudessa väännetäänkin nyt kättä siitä, onko Mars enää osakkaana bändin bisneksissä ja onko tämä oikeutettu saamaan korvauksia esimerkiksi oheistuotemyynneistä.

Mars, joka julkaisee uuden The Other Side of Mars -sooloalbumin tulevana perjantaina (23.2.), puhui hänen ja Mötley Crüen välisestä kädenväännöstä tuoreessa Guitar World -lehden haastattelussa. Marsilta kysyttiin, olisiko vielä mahdollista, että nelikko voisi istahtaa alas saman pöydän ääreen ja sopia asioista puhumalla ilman asianajajia.

”Sanoisin, että olemme ohittaneet sen pisteen. Se on mahdotonta”, Mars toteaa ja lisää puhuvansa tapauksesta hyvin varoen.

”Ei minua ole kielletty puhumast, mutta kaikkea mitä sanon voidaan ja tullaan käyttämään minua vastaan. Minun täytyy miettiä tarkasti mitä sanon, koska se voi vaikuttaa kaikkeen siihen, mitä nyt on meneillään.”

Kitaristin mukaan koko jupakka johtuu nimenomaan hänen ja muun bändin erilaisista näkemyksistä asioihin.

”Kaksi eri sanaa, kaksi eri merkitystä. Kun puhuin eläköitymisestä, tarkoitin nimenomaan keikkailusta. Olisin yhä ollu aktiivinen kaikessa muussa bändiin liittyvässä. Koska ilman heitä en olisi nyt tässä. En kadu mitään, mitä olemme tehneet, oli se sitten hyvää, pahaa tai rumaa. Kroppani ei vain enää kestänyt.”

Lisää luettavaa