Mick Marsille erävoitto kitaristin ja Mötley Crüen välisessä oikeusjutussa

Kädenvääntö jatkuu myöhemmin suljettujen ovien takana.
17.1.2024 08:55

Entinen Mötley Crüe -kitaristi ja alkuperäisjäsen Mick Mars haastoi vanhat bänditoverinsa oikeuteen keväällä 2023. Marsin mukaan hänet savustettiin ulos bändistä ja kaikesta bändiin liittyvästä päätöksenteosta eikä hänelle ole maksettu hänelle kuuluvia korvauksia esimerkiksi yhtyeen massiivisesta paluukiertueesta. Muu bändi taas katsoo Marsin lopettaneen, koska ei pysty enää terveydentilansa vuoksi soittamaan keikkoja.

Rolling Stone -lehden mukaan Mars on nyt saanut välienselvittelyssä erävoiton, sillä tuomari katsoi, ettei yhtye toimittanut ajoissa Marsille kitaristin ja tämän edustajien toistuvasti pyytämiä dokumentteja yhtyeen raha-asioista. Yhtye oli muun muassa väittänyt toimittaneensa Marsille ”kaikki asiaan liittyvät dokumentit” marraskuussa, mutta joulukuussa kitaristille toimitettiinkin yhtäkkiä lisää asiakirjoja yli 1300 sivun edestä.

Tuomarin päätöksellä Marsin syytökset tietojen pimittämisestä ovat oikeutettuja ja asiaa lähdetään käsittelemään myöhemmin tänä vuonna yksityisessä välitysmenettelyssä. Lisäksi yhtyeen tulee korvata Marsin asianajajakulut.

”Vihdoin joku sanoo niille jätkille, etteivät he voi enää kiusata Mickiä. Tässä on kyse siitä, luopuiko Mars osuuksistaan vai ei ja tekivätkö he asiat kuten kuuluu vai eivät. Tietenkin meidän mielestämme he toimivat väärin, mutta he kuvittelevat olevansa sääntöjen yläpuolella”, Mick Marsin asianajaja Ed McPherson kommentoi Rolling Stonelle.

Mick Mars julkaisee uuden sooloalbumin The Other Side of Mars 23. helmikuuta. Myös Mötley Crüe -leirissä ollaan työstetty uutta musiikkia ja bändi on kiusoitellut julkaisevansa myöhemmin tänään (17.1.) ilmeisesti jotain aiheeseen liittyvää. (Päivitys 18.1.: Yhtyeen ilmoitus koskikin uutta Crüeseum-virtuaalimuseota. Lue aiheesta lisää täältä)

Lisää luettavaa