Mötley Crüen pitkäaikainen manageri kommentoi bändin ympärillä pyörivää kohua – ”En ole vihainen Mickille, vaan hänen edustajilleen”

12.4.2023 11:26

Mötley Crüen ympärillä on viime aikoina käynyt melkoinen kuhina, kun viime syksynä kiertuekokoonpanosta sivuun jäänyt kitaristi Mick Mars haastoi bänditoverinsa ja väittää näiden yrittävän syrjäyttää hänet kokonaan ulos bändistä. Marsin mukaan muu bändi on esittänyt kitaristin soittokunnosta vähätteleviä kommentteja, vaikka hän omien sanojensa mukaan oli ainoa, joka soitti oikeasti omat osuutensa viime vuonna tehdyllä stadionkiertueella. Marsin mukaan basisti Nikki Sixx, laulaja Vince Neil ja rumpali Tommy Lee turvautuivat kokonaan tai osittain taustanauhoihin.

”Nuo kaverit ovat yrittäneet savustaa minut ulos vuodesta 1987 ja yrittäneet korvata minut. He eivät ole onnistuneet siinä koska olen kitaristi. Autoin perustamaan tämän bändin. Keksin nimen, ideat olivat minun, rahat bändin perustamiseksi tulivat minun tukijaltani. Se ei olisi muutoin johtanut mihinkään”, Mars jyrähti Variety-lehdelle antamassaan haastattelussa.

Mötley Crüe -leiri on kommentoinut yllättävän vähän Marsin syytöksiä ja tämän nostamaa haastetta, varsinkin kun bändissä on Nikki Sixxin ja Tommy Leen kaltaisia tyyppejä, jotka tykkäävät laukoa somessa ja haastatteluissa mileipiteitään sen kummemmin pidättelemättä. Nyt kuitenkin yhtyeen managerina 29 vuotta toiminut Allen Kovac on avannut sanaisen arkkunsa Variety-lehdelle. Kovac sanoo kieltäneensä Sixxiä kommentoimasta asiaa ja olevansa pahoillaan, että joutuu reagoimaan siihen itse, mutta Marsin ja tämän edustajan esittämien syytösten jälkeen hänellä ei jäänyt muuta vaihtoehtoa.

”[Mick] on hyökännyt bändiä vastaan ja tehnyt sen loukkaavalla tavalla esittämällä perättömiä väitteitä ja vääristelemällä totuutta. Mick ei ole uhri, vaan uhri on Mötley Crüe ja Crüen brändi, josta Mick tuntee suurta ylpeyttä”, sanoo Kovac ja lisää, ettei pidä Marsia varsinaisesti syyllisenä.

”En ole vihainen Mickille, vaan hänen edustajilleen, jotka ovat ohjanneet Mickiä sanomaan ja tekemään näitä vahingollisia juttuja brändille, josta hän niin välittää. Hänellä on vakava sairaus ja ihmiset käyttävät sitä hyväkseen.”

”Mickin edustajilla ei ole mitään käsitystä siitä, mitä he ovat luoneet. Mutta olen estänyt bändiä puhumasta tästä, etteivät he käännä faneja Mickiä vastaan. Mutta haluan tehdä selväksi, että häntä ei ole kohdeltu huonosti vaan itse asiassa paremmin kuin ketään muuta bändissä. He ovat kantaneet häntä ja pelastaneet hänen henkensä.”

Mitä Marsin esittämiin väitteisiin taustanauhoihin ja playbackina soittamiseen tulee, Kovac kuittaa nämä potaskaksi.

”Kaikki, mitä Nikki ja Tommy soittavat, tulevat livenä. He käyttävät looppeja, mutta soittavat itse. Meillä on lisättyjä lauluraitoja, jotka on äänitetty studiossa ja joita käytetään taustalla tukemassa lavalla olevia taustalaulajia. Mutta Nikki on aina soittanut bassoa itse. Vince lauloi viime kiertueella paremmin kuin koskaan. Nyt meillä on kitarassa John 5, joka soittaa kuten hän soittaa. John 5 ja Mick ovat molemmat mahtavia soittajia, mutta valitettavasti Mick ei ole enää entisellään. Ei ole pitkään aikaan ollut. Hän soitti vääriä biisejä ja vääriä osia jopa tukiraitojen kanssa”, manageri sanoo.

Yksi Marsin ja bändin välisistä erimielisyyksistä liittyy siihen, että Mars on sanonut, että vaikka hän on lopettanut kiertämisen, ei hän ole kokonaan eronnut bändistä vaan on oikeutettu saamaan samoja rojalteja kuin ennenkin. Muu bändi on kuitenkin tulkinnut keikkailun lopettamisen olevan sama asia kuin lopettaisi kokonaan, koska keikkailu on niin olennainen osa bänditoimintaa ja tällä hetkellä käytännössä ainoa tulonlähde, varsinkin kun Nikki Sixx on tehnyt selväksi, ettei bändi tule enää tekemään uusia levyjä ja yhtye on myynyt tuotantonsa kustannusoikeudet BMG:lle.

”Hänelle tarjottiin viisi prosenttia kiertueen tuloista ja myöhemmin sitä nostettiin seitsemään ja puoleen prosenttiin. Mick vaatii kuitenkin tasajakoa eli neljännestä tuloista. Mutta meillä on John 5 bändissä. Mick lopetti keikkailun, joten John 5 saa palkkaa. Kuka sitten hänelle maksaisi? Tämä on ihan järjetöntä”, Kovac sanoo eikä pysty ymmärtämään, miksei Mars suostunut hänelle tehtyyn tarjoukseen.

”Sanotaanko, että tämä kiertue tuottaa vaikka 150 miljoonaa. Otetaan siitä pois kulut, joten sanotaan tuloiksi vaikka 110 miljoonaa. Mitä seitsemän ja puoli prosenttia on siitä? Ja hän sanoo sitä loukkaukseksi. Vaikka muut tyypit eivät saaneet mitään, kun he olivat ulkona bändistä (Kovac viittaa Vince Neiliin ja Tommy Leehin, jotka ovat molemmat olleet poissa bändin riveistä, toim.huom.). Joten mikä tässä on loukkaavaa?”

Lisää luettavaa