Queen-kitaristi kritisoi Brit Awardsin päätöstä poistaa sukupuolikohtaiset kategoriat – ”Se on tehty ilman tarpeellista harkintaa”

Sami Turunen

Queen-kitaristi Brian May kritisoi Brit Awardsin päätöstä poistaa sukupuolikohtaiset palkintokategoriat.

Tällä viikolla Vuoden artisti ja vuoden kansainvälinen artisti korvaavat perinteiset miesten ja naisten kategoriat. Muutos otetaan käyttöön ensi vuonna.

The Mirror uutisoi Mayn todenneen päätöksen olevan osa ”pelottavaa” trendiä.

”Se on päätös, joka on tehty ilman tarpeellista harkintaa”, May sanoo. ”Monet asiat toimivat hyvin sellaisenaan ja ne voidaan jättää rauhaan.”

”Olen kurkkuani myöten täynnä sitä, että ihmiset yrittävät muuttaa asioita miettimättä pitkän tähtäimen seurauksia”, May lisää. ”Jotkut näistä asioista ovat parannuksia, jotkut taas eivät.”

May sanoo uskovansa, että Queenia ei pidettäisi tämän päivän standardeilla tarpeeksi monimuotoisena asetettavaksi ehdokkaaksi palkinnoille.

”Meillä tulisi olla eri värisiä ja eri sukupuolisia ihmisiä, ja meillä tulisi olla transihminen”, kitaristi sanoo. ”Elämän ei tarvitse olla sellaista. Me voimme olla erilaisia.”

Brit Awardsin muutos seuraa ei-binäärisen brittilaulaja Sam Smithin palkintogaalaa kohtaan esittämää julkista kritiikkiä.

”Musiikissa on aina ollut minulle kyse yhdistymisestä eikä jakautumisesta”, Smith totesi sittemmin poistetussa päivityksessään. ”Odotan innolla aikaa, jolloin palkintogaalat heijastavat yhteiskuntaa jossa elämme. Juhlistetaan kaikkia sukupuolesta, rodusta, iästä, kyvyistä, seksuaalisuudesta ja luokasta riippumatta.”

Brit Awardsin edustaja Tom March perusteli muutosta NME:lle seuraavasti:

”On tärkeää, että Brit Awards jatkaa kehittymistä ja pyrkii olemaan niin kattava kuin mahdollista. Aika tuntuu olevan juuri oikea juhlistaa artistien saavutuksia heidän tekemänsä musiikin ja työn perusteella sukupuolesta riippumatta.”

Samalla Brit awardsiin lisätään myös neljä uutta genreä: Alternative/Rock Act, Hip-Hop/Grime/Rap Act, Dance Act sekä Pop/R’n’B Act.